Business Ondernemen

De voordelen van een server huren

Of je nu door calamiteiten zonder server komt te zitten of je tijdelijk op zoek bent naar een extra server: een nieuwe server regelen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Uit nature zou je misschien gelijk kijken naar de aankoop van een server, maar het huren van een server biedt ook verschillende voordelen. Tijd om die voordelen eens te belichten!

Server huren

Voor veel bedrijven is een server het kloppende hart van de onderneming. Zodra deze het, om wat voor reden dan ook, begeeft, zoek je natuurlijk zo snel mogelijk naar een oplossing. Daarbij hoeft de oude server het overigens niet altijd per se te begeven: er zijn ook tal van situaties waar een extra server van pas komt. Uit gewoonte ligt het misschien voor de hand om in deze gevallen een geheel nieuwe server aan te schaffen, maar er zijn anno 2021 ook veel andere oplossingen te verzinnen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een server huren

Binnen 24 uur weer werkzaam

De huur van een nieuwe of extra server heeft veel verschillende voordelen. Neem bijvoorbeeld een verkorte wachttijd voordat je gebruik kunt maken van de nieuwe server. Bedrijven zoals IRENT beschikken over een ruime voorraad van meer dan duizend servers. Hierdoor kan een dergelijk bedrijf bij een escalatie direct een oplossing leveren, passend bij jouw specifieke IT-omgeving. Bij de aankoop van een nieuwe server zijn er vaak veel langere wachttijden. Voordat hij zo goed en wel geïnstalleerd is, ben je misschien wel dagen verder. Door de verhuur voorraad beloven veel bedrijven dat zij binnen 24 uur met een passende oplossing komen. Na één nachtje slapen doet alles het dus (weer)! 

Investeer in een demo

De huur van een server kan ook een handje helpen voordat je overgaat op de aankoop van een nieuwe server. Mocht je de IT-omgeving willen vervangen, dan ben je je wellicht al aan het oriënteren op een nieuw systeem. Hoogstwaarschijnlijk heb je voor jezelf alle voordelen al op een rijtje gezet, maar mist het aan praktijkervaring. Met een demo kom je er in de praktijk achter of het systeem ook daadwerkelijk bij jouw bedrijf past. Wel zo handig vlak voor een grote investering! Huur dan dus ook tijdelijk de server zodat je overal zeker van bent.

Kijk in veel gevallen dus ook eens naar de huur van een server. Kies dan voor de op maat gemaakte serverconfiguratie voor zo lang of kort als nodig is.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *