Weetjes

Zorg die bij je past

Het is belangrijk om een zorgverzekering te vinden die bij je past. Iedereen is namelijk anders waardoor iedereen een andere zorgverzekering nodig heeft. Ook is het goed om je te beseffen dat elke zorgverzekeraar verschilt van een ander. Hieronder staat beschreven hoe jij die perfecte match kan vinden.  

De zorgverzekering 

De eerste stap bij het kiezen van een zorgverzekering is nadenken over de vraag: welke zorgverzekering past bij mij? Denk na over welke zorg je eventueel nodig gaat hebben. Zet dit op papier zodat je een duidelijk beeld hebt waar je zorgverzekering minimaal aan moet voldoen. Stel jezelf zeker ook de drie basisvragen die je helpen te bepalen welke zorgverzekering bij jou past.  

  1. Vind ik vrije artsenkeuze voor zorgverleners belangrijk? 
  2. Past het binnen de mogelijkheden om een verhoogd eigen risico te nemen waardoor je van de goedkoopste zorgverzekering kunt profiteren? 
  3. Heb je aan de basisverzekering voldoende, of kies je voor een uitgebreidere dekking? 

De prijs  

Als je weet welke zorg jij nodig hebt zal de volgende vraag je te binnen schieten: welke zorgverzekering is het goedkoopst? Prijs is namelijk de grootste factor die meespeelt bij het kiezen van een zorgverzekering. Via vergelijksites kan je de pakketten van verzekeraars vergelijken om te zien wie jou de beste zorg kan bieden tegen de laagste prijs. 

Andere factoren  

Zorgverzekeraars verschillen op meer gebieden van elkaar dan alleen de prijs. Ook op bijvoorbeeld communicatie is er verschil. Waar je bij de één, claims moet indienen per brief kan het bij de ander via Whatsapp. Dit wil niet zeggen dat het moderne bedrijf beter is. Er zijn namelijk ook mensen die het juist heel fijn vinden om per brief te communiceren. Weet dus goed wat jouw wensen zijn en neem dat mee in de keuze voor een zorgverzekeraar. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *