Trends

Zo gebruik thuis en op kantoor minder plastic

In de afgelopen jaren is er een enorme toename geweest in het nadenken over hoe je levensstijl het milieu beïnvloedt. Geleidelijk aan proberen mensen milieuvriendelijker en bewuster te worden. Bij groen leven houd je rekening met de aarde. Dit betekent niet dat je een saaie grijze muis moet worden die alleen chiazaadjes eet tijdens de lunch. Nee, een duurzame levensstijl is niet oud bollig maar juist een trend.

Het plastic wat thuis of op kantoor wordt gebruikt is goed voor zo’n 40 procent van het plasticafval waarvan 8,8 miljoen toen in de wereldzeeën terecht komt. Dit afval bedreigt wilde diersoorten, vervuilt het water en schaadt ook de menselijke gezondheid. Kleine veranderingen kunnen een wereld van verschil maken. Hieronder lees je een aantal tips om het plastic gebruik op kantoor te verminderen.

Rietjes vervangen

Heb je regelmatig een vrijdag middag borrel op kantoor? In westerse landen worden naar schatting miljarden rietjes gebruikt per dag. Door gebruik te maken van papieren rietjes wordt dit aantal aanzienlijk minder. Daarnaast kan je ook gebruik maken van herbruikbare rietjes. Kijk op conpax.nl voor een ruim assortiment van papieren rietjes.

Zakjes vervangen

We nemen ons lunch mee in plastic zakjes. We delen traktaties uit in plastic zakjes. Zonder dat we het door hebben gebruiken voor veel huishoudelijke dingen plastic zakjes. Door deze plastic zakjes te vervangen voor kartonnen doosjes of zakjes verbruiken we minder plastic. Je kan bijvoorbeeld ook elke dag je lunch meenemen naar kantoor in een herbruikbaar bakje.

Herbruikbare fles

Leer jezelf aan om niet altijd een plastic flesje uit de kast te pakken. Koop een herbruikbare fles je goed bij je moeten houden. Dit bespaart een hoop plastic en is daarnaast veel hygiënischer en gezonder. Je kan herbruikbare flesjes op kantoor ook gebruiken voor zeep of andere vloeibare stoffen.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *