Weetjes

Welk gordijn is geschikt voor mij?

Er zijn veel verschillende gordijnen te koop. Elk type gordijn heeft zijn eigen functie: niet alle soorten gordijnen zijn geschikt voor het doel. Wil je een kamer helemaal verduisteren? Of wilt u liever dat daglicht door de gordijnen schijnt? Of wil je dat het raam maar gedeeltelijk gesloten is? Voor alles is wel een gordijn beschikbaar.

Vitrage

Deze zeer transparante gordijnen zijn voornamelijk ter decoratie. Ze geven de ruimte een besloten karakter, maar laten toch veel daglicht binnen. Dit zorgt op zijn beurt voor een ruimtelijk effect. Nieuwsgierige voorbijgangers kunnen heel gemakkelijk naar binnen gluren, maar een vitrage is goed te combineren met dikkere overgordijnen. U kunt dus zelf kiezen wanneer u uw huis wilt “afsluiten” voor de buitenwereld. Waar vroeger vitrages standaard wit waren, vind je ze tegenwoordig in alle kleuren en uitvoeringen om de sfeer van je interieur te benadrukken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in een zwarte keuken een leuk contrast maken door het gebruik van een witte vitrage.

Rolgordijnen

Rolgordijnen worden vaak gezien als echte functionele verduistering, maar ze bieden meer mogelijkheden dan u misschien denkt! Met een grote variatie aan kleuren, materialen en dessins creëer je een persoonlijke sfeer. U kunt bijvoorbeeld twee identieke kleuren kiezen in plaats van één kleur. Door het strakke uiterlijk zijn rolgordijnen echter niet geschikt voor elk interieur. Rolgordijnen kunnen van verschillende stoffen zijn: ‘gewoon’ of verduisterend. Verduisterende rolgordijnen worden vanwege hun functionaliteit vaak gebruikt in de slaapkamer of op kantoor.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven uw raam een ​​nonchalante uitstraling. Maar ook met vouwgordijnen creëer je eenvoudig een elegante moderne look. Er zijn twee soorten vouwgordijnen: Roman en Austrian Blinds. Roman Blinds zijn wat dichter en zakelijker, Austrian Blinds hebben een romantische uitstraling.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn vergelijkbaar met rolgordijnen. Plisségordijnen kunnen op een standaard manier worden bevestigd, zodat ze van boven naar beneden kunnen worden neergelaten. Als je ze losjes ophangt, kun je bijvoorbeeld een gordijn halverwege het raam hangen zodat er licht van boven en onder het huis in komt. Plisségordijnen maken het gemakkelijk om met licht te spelen. Bovendien werken ze zowel in de zomer als in de winter vaak isolerend!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *