Business

De voordelen van E-learning in de zorg

In de zorg zijn de handen aan het bed het allerbelangrijkst. Opleiden moet natuurlijk ook, maar wanneer dan? Verlet kost geld en vraagt inspanning van collega’s en invalkrachten voor extra diensten, terwijl iedereen al vol zit…

E-learning is de ideale oplossing.

Een groot voordeel van e-learning is dat cursisten de stof op eigen tempo en eigen moment kunnen volgen vanaf een locatie die hen schikt. Met een internetaansluiting en een device, kan er altijd en overal e-learning gevolgd worden. Dat betekent praktische voordelen voor de organisatie: weinig regelwerk, geen docenten, geen agenda die een jaar van tevoren gepland moet worden, geen reistijd of afzeggingen.

E-learning is de perfecte tool om grote groepen efficiënt te scholen. Het is kostenbesparend, want: geen verletkosten, reistijd en administratieve lasten. Bovendien krijgen cursisten met de inzet van e-learning altijd dezelfde informatie gepresenteerd en bied je alle cursisten dezelfde inhoud en leerdoelen aan.

Daar waar je bij een klassikale scholing zegt “Ik zou toch minstens 8-10 of 15 deelnemers willen hebben voor een klassikale bijeenkomst”, hoeft dat bij e-learning niet. Er is geen minum aantal cursisten nodig.

E-learning kan ook gebruikt worden als naslagwerk. Na afronding van de e-learning, kun je terugbladeren in het leerplatform om even op te zoeken hoe het zat met bepaalde nieuwe wetgeving of nieuwe financiers. Omdat het op een vaste plek staat kunnen cursisten het ook makkelijk terugvinden. Bij klassikale scholing krijg je ook wel eens extra materialen mee (sheets of mapjes), maar kan je die na 1 maand nog terugvinden?

Conclusie is dus dat e-learning een uitstekende oplossing is voor scholing in de zorg. Opleiden in de zorg is belangrijk en dat kan met vele voordelen via e-learning.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *