Trends Weetjes

De eindeloze mogelijkheden van keramische vloertegels

De eindeloze mogelijkheden van keramische vloertegels

Keramische tegels zijn ontzettend populair, maar wat houden deze tegels eigenlijk in? Om te beginnen worden ze gemaakt van keramiek. Dit bestaat voornamelijk uit zand en klei, waardoor een tegel eigenlijk niet meer is dan gebakken laagjes klei. Ze zijn verkrijgbaar in geglazuurde of gepolijste vorm – om ze te beschermen tegen vuil – en in niet-gepolijste of ongeglazuurde vorm. Er zijn letterlijk duizenden verschillende keramische tegels beschikbaar bij leveranciers zoals Ceramica Vloeren. De selectie van vormen, kleuren, stijlen, ontwerpen en texturen is enorm. Ook zijn er tegels in verschillende maten, onder andere vloertegels 60×60. Wij zullen enkele van deze stijlen toelichten en uitleggen waarom keramische tegels onze voorkeur hebben.

Keramisch marmer

Marmer is tegenwoordig razend populair en past perfect in de luxueuze woontrends. Echter is marmer delicaat, vereist het veel onderhoud en is het niet vlekbestendig. Door te kiezen voor een marmeren keramische vloertegel verdwijnen deze nadelen en het verschil is nauwelijks te zien!

Keramisch hout

Modern keramiek kan worden gevormd en bedrukt om eruit te zien als veel verschillende soorten hardhouten vloeren. De voordelen hiervan zijn dat keramiek gemakkelijke schoon te houden is, minder vatbaar is voor waterschade en vlekken én het is een stuk goedkoper.

Keramisch natuursteen

Door de unieke kleuren en kenmerken die de echte steen biedt, kiezen mensen dit vandaag de dag nog vaak over keramiek. Toch kunnen fabrikanten steeds beter de kunst van het nabootsen met keramiek perfectioneren. Keramiek vereist een stuk minder onderhoud en is fijner voor je portemonnee. Het is het dus zeker waard om deze opties te vergelijken.

Keramisch beton

Een betonnen vloer past prachtig in een industrieel design, maar het is een zeer gevoelig en fragiel materiaal. Door het na te bootsen met keramiek kun je dezelfde uitstraling krijgen, maar zonder je zorgen te maken over kleine en grote scheurtjes. Hiernaast is de keramische betonlook goedkoper en beschikbaar in alle kleuren en formaten. Niet meer twijfelen, maar doen dus!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *