Weetjes

Beste metalen voor metaalbewerking

Het kiezen van het juiste metaal voor metaalbewerking en verspaning omvat het analyseren van verschillende factoren. Afhankelijk van het onderdeel of soort metaal dat wordt bewerkt, zullen de eigenschappen van het metaal een cruciale rol spelen in het succes van het uiteindelijke resultaat. Het metaal moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen extreme temperaturen, of bestand zijn tegen buigen of breken onder druk. Ook corrosiebestendigheid, verwerkbaarheid, prijs, gewicht en cosmetisch uiterlijk spelen allemaal een rol bij het kiezen van het juiste metaal. Een metaalbewerkingsbedrijf, zoals Vanschijndelmetaal.nl kan je hierbij helpen.

Roestvrijstaal

Er zijn veel verschillende soorten roestvrij staal, die zijn onderverdeeld in vier hoofdtypen: ferritisch, austenitisch, martensitisch en duplex. Het meest voorkomende roestvrij staal is austenitisch. Deze bevat mangaan, stikstof en nikkel, wat zorgt voor een goede bewerkbaarheid en lasbaarheid. SS304 is het meest gebruikte roestvrij staal en is zeer corrosiebestendig. Dit metaal wordt vaak gebruikt voor het produceren van buizen, keukenaccessoires en in de industriële en auto-industrie. 

Titanium

Titanium staat bekend als een bijzonder sterk en veerkrachtig metaal met behoud van een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Het is zeer werkbaar en kan gemakkelijk worden gelast. Hoewel het warmte goed geleidt, heeft het een slechte elektrische geleidbaarheid. Terwijl titanium goed reageert op anodiseren voor een schone afwerking en bescherming, reageert het ongunstig op polijsten. Titanium is lichtgewicht en biedt een hoge sterkte en heeft een briljante corrosieweerstand en hoge temperatuurbestendigheid. Om deze reden is het een populaire keuze voor onderdelen uit de vliegtuigindustrie, biomedische en militaire onderdelen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *