Trends

Alles wat je moet weten over moederdag

Moederdag – de dag waarop we alle lieve, grappige, sterke en zorgzame mama’s van Nederland in het zonnetje zetten. We vertellen je in dit artikel alles over moederdag anno 2021; een moederdag in lockdown.

De moderne viering van moederdag vindt haar oorsprong in Amerika, 1907. De Amerikaanse acitiviste Anna Marie Jarvis begon met het promoten van moederdag als een blijk van waardering voor hard werkende en zorgzame moeders. Men was zo enthousiast over de viering van deze moederdag, dat president Woodrow in 1914 besloot dat elke tweede zondag van mei voortaan in het teken van moederdag zou staan..

…Dit jaar verrassen we mama dus op zondag 9 mei. Nog slechts vier weken voordat het zo ver is, dus zorg dat je goed voorbereid bent!

Hebben jullie net een kleintje en wordt dit jullie eerste moederdag? Dan is het zaak dat je extra je best doet. Haar eerste moederdag is een bijzondere dag; ze zal hem niet snel vergeten. Maar ook wanneer jullie kids al wat ouder zijn en moederdag ondertussen traditie is; mama houdt er van om lekker in de watten te worden gelegd. Net als vorig jaar is moederdag in 2021 nét even anders; we zitten in lockdown en kunnen dus niet zomaar op pad of bij de (o)pa’s en (o)ma’s op visitie. Wij geven je wat tips voor een gezellige moederdag in lockdown:

1. Een ontbijtje op bed. Zo simpel maar oh zo veel waard. Verras mama samen met de kinderen met een eigen gemaakt ontbijtje op bed. Croissantje, vers geperst sapje, wat wil een mens nog meer?

2. Spa @ home. Wie weet zou je mama er normaal gesproken lekker op uit sturen met haar zus, moeder of vriendinnen. Een dagje relaxen bij de spa terwijl papa voor de kinderen zorgt. Dat zit er dit jaar niet in, maar.. des te leuker is het om een kleine spa at home te creëren. Zet een warm voetenbadje klaar, wat kaarsjes aan, maskertje op haar gezicht, lekker genieten! Om het plaatje compleet te maken, zorg je dat haar favoriete tijdschrift klaar ligt. Mama gaat even een middagje ontspannen.

3. Een strand- of boswandeling. Bij goed weer is het natuurlijk heerlijk om met het hele gezin buiten te zijn. Een gezellige wandeling door de natuur doet ieder mens goed, ga er lekker op uit!

4. Een klein moederdag cadeau sieraden. Verras haar met een uniek en persoonlijk sieraad met daarop de namen of initialen van de kids. Een blijvend cadeautje van onschatbare waarde, wat zal ze stralen!

5. Wees creatief! De leukste cadeautjes zijn natuurlijk altijd zelf gemaakt. Laat de kinderen tekenen of schilderen voor mama. Ook leuk (en lekker): koekjes bakken! De kinderen versieren de koekjes met lieve teksten voor mama. Een middag plezier & een leuk cadeau!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *