Business

Hoe maak je vergaderen zo efficiënt mogelijk?

Een vergadering hoort efficiënt, inspirerend en motiverend te zijn. Alleen zo zorg je voor maximaal resultaat. Hoe maak je vergaderen zo efficiënt mogelijk? Met een gevarieerd vergaderprogramma, een locatie met daglicht en voldoende culinaire breaks tussendoor. Dit alles gecombineerd in een vergaderarrangement. Daarmee verander je de hele dynamiek en daarmee ook de efficiëntie van een vergadering. Benieuwd naar nog meer tips om vergaderen efficiënte vergaderingen? Lees dan hier verder.

  1. Culinaire beleving

Of het nu gaat om een lunch, diner of een break tussendoor: een maaltijd zou een culinaire beleving horen te zijn. Waarbij hoogstaande, lokale, Fairtrade en biologische producten absoluut niet mogen ontbreken.  Mensen zijn veel bewuster bezig met hun gezondheid en de voeding die daarbij past. Het aanbod aan biologische producten groeit flink, deelnemers vragen steeds vaker om vegetarische producten en je ziet ook dat er kleinere porties vlees en vis worden gegeten.

2. Locatie met daglicht

Zorg dat de vergaderplek daglicht heeft. Ramen met uitzicht op de natuur zorgen voor nieuwe inspiratie. Daglicht geeft nieuwe energie. De meest inspirerende vergaderplek is gelegen in de natuur, op een landgoed of aan het water. De natuur ademt een bijzondere rust en charme uit en maakt de ervaring voor alle deelnemers onvergetelijk.

3. Tijdens de pauze naar buiten

Dankzij het Nederlandse weer zijn buitenvergaderingen niet elke dag mogelijk. Kies daarom voor een vergaderlocatie met veel daglicht en zorg dat deelnemers altijd tijdens de pauzes naar buiten kunnen. Een koffiebreak met weids uitzicht, buiten lunchen aan een picknicktafel of een wandeling door de natuur geeft nieuwe frisse energie. Varieer tussen binnen vergaderen en buiten pauzeren.

4. Gevarieerd programma

Combineer plenaire sessies in een grote zaal met verschillende breakouts in kleinere zalen. Een locatie met meerdere zalen, zorgt voor afwisseling. Deelnemers blijven in beweging en de wisselende samenstelling resulteert in een actieve houding. Begin de vergadering bijvoorbeeld met een inspirerende presentatie in een grote plenaire zaal met uitzicht op de natuur. Zorg voor een (buiten) pauze na deze gezamenlijke start of zorg voor een pauze in een ruim opgezette lounge met uitzicht op de natuur. Deel de deelnemers na de pauze op in meerdere kleinere sessies verspreid over verschillende breakoutzalen, om daarna weer samen te komen in de plenaire zaal.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *