Ondernemen

Wifi as a service: dit houdt het in

Wifi wordt door bijna iedereen geregeld gebruikt. Of dat nu voor thuis is of voor het werk, het liefst maak je gebruik van een snel netwerk, dat stabiel is en geen storingen geeft. Ook de veiligheid is van belang. Veel werkzaamheden zijn tegenwoordig immers van goed werkende wifi afhankelijk. Er komt aardig wat bij kijken om een netwerk te beheren en goed werkend te houden. Bovendien neemt die complexiteit met de jaren toe. 

Als bedrijf kun je het beheer dat schuil gaat achter het werkend houden van een wifi netwerk uitbesteden. Dan spreek je over managed vps. Voor veel bedrijven is het erg voordelig om het netwerk niet volledig zelf in handen te hebben. In dit artikel lees je meer over wifi as a service en managed vps

Over wifi as a service

Wifi as a service staat ook wel bekend onder de naam WaaS. Het is een netwerk dat een bedrijf beschikbaar stelt voor medewerkers of gasten. Vaak wordt het beheer uit handen gegeven. Daar zijn veel opties voor die tijd en moeite besparen om het zelf te doen. Zo ben je zeker van een veilig netwerk dat doet wat het moet doen. 

Wat is VPS?

VPS wordt vaak door bedrijven gebruikt en is de afkorting voor virtual private server. Je kunt het zien als een prive omgeving op het bestaande netwerk van de server. Een deel dat is afgeschermd en speciaal is ingericht voor je eigen bedrijf. 

Het beheer uitbesteden

Je kunt het wifi netwerk extern laten beheren. Zo hoef je je zelf niet bezig te houden met de werking van het netwerk. Daar kan immers behoorlijk wat bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van back-ups, de werking van websites en belangrijke applicaties, het uitvoeren van updates en het monitoren of de verbinding stabiel en veilig blijft.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *