Ondernemen

Waarom een zakelijke autoverzekering afsluiten?

Een zakelijke autoverzekering is noodzakelijk als je jouw auto zakelijk gebruikt. Een zakelijke autoverzekering heb je nodig als je tussen meerdere locaties heen en weer rijdt, of als een collega regelmatig met je auto op bezoek gaat bij klanten. Je hebt het ook nodig als je voor zakelijke doeleinden honderden kilometers per week rijdt.

Rijden zonder zakelijke autoverzekering

Als je jouw voertuig alleen gebruikt om van en naar het werk te pendelen, houdt jouw persoonlijke verzekering je normaal gesproken gedekt. Misschien heb je daarom geen bedrijfsautoverzekering nodig.

Maar de realiteit is dat veel mensen nog steeds niet weten wat zakelijk gebruik van een voertuig is. Dit betekent dat er op dit moment duizenden onverzekerde zakelijke chauffeurs op de weg rijden.

Heb ik een zakelijke autoverzekering nodig?

Je hebt een zakelijke autoverzekering nodig als je bijvoorbeeld naar klanten of zakelijke bijeenkomsten rijdt. Rijden er collega’s in je auto of reis je tussen verschillende bedrijfslocaties? Dan moet je deze verzekering ook afsluiten. Ook voor het doen van leveringen en afhalingen is het de moeite waard. Toch werkt dit momenteel ietsje anders.

Door de huidige corona maatregelen zijn veel horecabedrijven begonnen met het leveren van bestellingen aan huis. Dit is namelijk – naast afhalen – de enige manier om inkomen te genereren en te concurreren met andere restaurants in de buurt. Veel autoverzekeraars gaan er momenteel coulant mee om als jij jouw auto particulier hebt verzekerd en toch gebruikt voor zakelijk doeleinden als bezorgen. Je moet dit natuurlijk wel even nagaan bij jouw verzekeraar.

Zijn er fiscale voordelen met een bedrijfsautoverzekering?

Jazeker! Wanneer jij ondernemer bent en je gebruikt jouw auto voor zakelijk doeleinden krijg je een vrijstelling van omzetbelasting. Ook kun je de BTW aftrekken bij de aankoop van je auto en betaal je een lager tarief aan wegenbelasting. Is dat niet fijn?

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *