Business Ondernemen Weetjes

Tips voor het opslaan van producten

Tips voor het opslaan van producten

Als ondernemer wil je vast graag groeien. Bij groei hoort soms ook veel opslag van producten en upgraden naar een grotere opslagruimte of zelfs een grootmagazijn. Een efficiënte inrichting hiervan is enorm belangrijk om goed te kunnen werken. Daarom geven we graag een paar tips voor het opslaan van producten.

Plaats goede stellingen

Met een palletstelling kun je veel pallets of efficiënte wijze opslaan. Je kunt ze handig stapelen en gebruik maken van de hoogte van de ruimte. Als een palletstelling gebruikt is maakt dat de stelling niet meteen instabiel of van slechte kwaliteit. Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van een tweedehands stelling. Zo kun je ook nog wat kosten besparen voor het inrichten van je magazijn.

Kijk hoe de producten worden geleverd

Bij de levering van de producten kun je spieken hoe je ze het beste kunt opslaan. Vaak is het het handigst om producten die op pallets worden geleverd ook op pallets op te slaan. Al deze producten afstapelen om in een stelling te leggen zou verspilde moeite zijn en maakt het ook minder ergonomisch werken voor de orderpickers. Denk dus ook aan ergonomisch werken, dit is ook erg belangrijk voor de efficiëntie.

De producten direct van het pallet afpakken heeft nog een voordeel. Door deze producten netjes per laag te gebruiken kun je ook makkelijk producten tellen, omdat je in een oogopslag kan zien hoeveel lagen er nog zijn en hoeveel producten er per laag zijn. Ook maakt dit de stapels een stuk stabieler.

Kies de juiste plek voor elk product

Niet alle producten zijn even populair. Let hierop bij het indelen van de producten. Plaats de populairste producten op de meest toegankelijke plek. Zet ze niet te laag, dan moeten orderpickers te veel bukken en zet ze niet te hoog zodat ze niet heel vaak boven hun hoofd hoeven te reiken. DE populairste producten zet je het meest ergonomisch tussen knie en schouderhoogte, waar het makkelijk te tillen is.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *