Ondernemen

Op zoek naar gemotiveerd personeel?

Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met de moeilijkheden die het vinden van de juiste profielen met zich meebrengt. De schaarste op de arbeidsmarkt zorgt er, zeker voor erg specifieke profielen, voor dat iedereen uit dezelfde pool aan het vissen is en dat kandidaten keuze in overvloed hebben. Meer dan ooit komt het er als bedrijf op aan om de juiste en meest doeltreffende middelen in te zetten om de juiste mensen te vinden en te houden. Door middel van executive search verhoog je in elk geval aanzienlijk je kansen om dit succesvol te doen.

Wat is executive search?

Executive search kun je zien als een doorgedreven vorm van headhunting. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat niet een kandidaat gezocht en gevonden wordt, maar dat de juiste en beste kandidaat gevonden wordt. Het gaat er hier om dat mensen met het juiste profiel niet jouw bedrijf vinden, maar dat jouw bedrijf hen vindt. 

Wat zijn de voordelen van executive search?

Exective search biedt tal van waardevolle voordelen die je niet zomaar mag negeren. Je kunt de belangrijkste hier al terugvinden, maar doorheen de samenwerking ontdek je er vast nog meer.

Executive search toegang tot de juiste profielen

Meer dan ooit is het voor bedrijven zaak om zich te onderscheiden van de concurrentie en dat kun je alleen maar doen als je kunt rekenen op een team van hoog opgeleide en ervaren professionals binnen een uitgelijnd en gespecialiseerd profiel. Vaak zijn de mensen die hieraan beantwoorden al aan het werk binnen andere bedrijven en zijn zij dus niet langer actief op zoek naar uitdagingen. Dit wil echter niet zeggen dat zij hier niet voor kunnen openstaan als het hen op de juiste manier en op het juiste moment wordt aangeboden. Door executive search bereik je dit doel en vind je profielen die je anders niet op het spoor zou komen.

Executive search biedt je een toegewijde partner

Anders dan bij veel klassieke wervings- en selectiemethoden kun je bij executive search rekenen op een headhunter die voor jouw bedrijf alles uit de kast haalt in de zoektocht naar de juiste medewerkers. Je persoonlijke headhunter kan door zijn of haar jarenlange ervaring en expertise gebruik maken van een uitgebreid netwerk aan profielen die nauw aansluiten bij wat jou bedrijf nodig heeft. Dat iemand al bij een ander bedrijf aan de slag is, vormt geen belemmering voor een actieve en overtuigende benadering. 

Executive search is een bewezen doeltreffend systeem

Zoeken naar de juiste profielen voor jouw bedrijf is een erg intensieve en tijdrovende bezigheid. Je moet de beschikbaarheid van de functie kenbaar maken, je moet je door een eindeloze berg aan cv’s en motivatiebrieven worstelen en je moet de meest geschikte kandidaten allemaal persoonlijk kunnen spreken. Tijd kost echter geld en dat geldt zeker ook voor jou. Executive search neemt je de zorgen en inspanningen van de zoektocht uit handen en jij moet pas in actie komen als er al een selectie werd gemaakt van net die mensen die het meest aansluiten bij het profiel dat jij voor ogen hebt. Het hoeft niet gezegd te worden dat je hier heel wat kostbare tijd mee uitspaart; tijd die jij kunt gebruiken om de verdere groei van je bedrijf te realiseren. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *