Ondernemen

Maak je kantoorleven weer levendig

Goed kans dat je er nog nooit van hebt gehoord: een Swopper kruk. Het is één van de recentste uitvindingen om rug- en nekklachten tegen te gaan op de werkvloer. De afgelopen decennia zijn mensen veel meer gaan zitten dan in de voorbije historie: niemand werkte zoveel op de computer, achter het bureau als wij in het rijke Westen. Het zal je wellicht niets verbazen dat een gemiddelde kantoormedewerker dagelijks minstens 9 uur zit. De problemen worden alleen maar groter naarmate mensen langer zitten.  

Mensen zitten thuis

Kantoormedewerkers komen vaak thuis te zitten met rugklachten vanwege het ongezond zitten. Het is niet zozeer het probleem dat spieren en gewrichten overbelast zijn, maar juist dat ze te weinig worden gebruikt. Het is daarom enorm belangrijk om twee keer per uur een paar minuten op te staan en lekker even te bewegen. Bovendien zal dat de effectiviteit op de werkvloer verhogen. Het is belangrijk om geen risico te nemen en echt te gaan bewegen, want binnen een luttel aantal jaren kun je rugklachten krijgen door teveel te zitten. ‘Zitten’ is anno 2023 het ‘nieuwe roken’, wordt wel eens gezegd. En het gezegd is waar.

Oplossingen zoeken

Het zoeken naar oplossingen voor dit probleem is niet iets waar je alleen zelf verantwoordelijk voor bent. Ook de werkgever heeft als taak om de werkvloer veilig te maken voor de werknemers: dat betekent ook dat hij moet zorgen voor de ruggen van de collega’s. Naar schatting is zo’n 7 tot 10 procent van al het ziekteverzuim in Nederland toe te schrijven aan pijn in de rug: het scheelt dus al gauw om duizenden euro’s per maand als het lukt om dat aantal een paar procent terug te dringen.

De Swopper

Het klinkt misschien een beetje banaal, maar de Swopper kruk helpt echt tegen rugklachten. Als je zit op zo’n kruk ben je constant in beweging. Je rugspieren krijgen de taak om je lichaam recht te houden en je probeert automatisch een goede houding aan te nemen. Je krijgt er sterke rugspieren door, maar ook je buikspieren worden getraind. Je krijgt bovendien een betere concentratie met de Swopper want je hebt altijd een actieve houding. Met een Swopper ben je steevast aan het bewegen, zelfs tijdens het zitten. 

“Onhandig ding”

Veel mensen zullen De Swopper een “onhandig ding” noemen, maar dat is nou juist het punt. Doordat je er nooit helemaal je evenwicht door krijgt, ben je altijd bezig met je spieren in te spannen om recht te blijven zitten. Dat is het grote voordeel van De Swopper. De kruk dwingt je als het ware om ergonomisch te zitten. Wist je dat het zelfs mogelijk is om op sommige krukken een app aan te sluiten: de app meet precies hoe je zit en of je goed zit. Het is de ideale kruk om je rugklachten te verhelpen!

Conclusie

Ben je helemaal klaar met je oude bureaustoel en heb je al rugpijn als je aan een werkdag achter je computer moet denken? Dan is het tijd om de bureaustoel bij het vuilnis te zetten en gaat investeren in een echte Swopper. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *