Financieel Ondernemen

Nieuw bedrijfspand nodig? Hier kun je aan denken

Ben je niet blij meer met je huidige bedrijfspand? Dan kan het een goede optie zijn om op zoek te gaan naar een nieuw bedrijfspand. Je kunt er dan aan denken om te kiezen voor huren of kopen, maar ook het laten bouwen van een pand is uiteraard een mogelijkheid. Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Lees dan snel verder, wij zetten wat handige informatie voor je op een rijtje.

Huren

Als je een nieuw bedrijfspand nodig hebt, kun je eraan denken om er eentje te huren. Dit is een veelvoorkomende keuze, waardoor het zeker iets is om over na te denken. Het aanbod aan huurpanden is vaak relatief groot, waardoor je voor iets kunt kiezen dat goed bij jouw wensen en bedrijf past. Het huren van een bedrijfspand heeft zowel voor- als nadelen. Enkele voordelen zijn dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren, je geen kosten hebt voor groot onderhoud mits hier andere voorwaarden over afgesproken zijn en dat je flexibel bent. Ook zijn er wat nadelen te benoemen. Zo ben je afhankelijk van de regels en voorwaarden van de verhuurder en mag je niet zomaar ingrijpende verbouwingen aan het pand uitvoeren.

Kopen

Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfspand te kopen. Hier zitten ook weer verschillende voor- en nadelen aan. Enkele voordelen van het kopen van een bedrijfspand zijn dat je niet afhankelijk bent van een verhuurder en dus zelf aanpassingen mag doen en niet afhankelijk bent van aflopende contracten en dat je geld in het bedrijf blijft. Nadelen aan een bedrijfspand kopen zijn dat het aanbod hierin wat minder groot is, waardoor het lastig kan zijn om een geschikte plek te vinden. Ook zijn het natuurlijk nadelen dat je in één keer een groot bedrag moet investeren, je afhankelijk bent van de marktwaarde en je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud.

Laten bouwen

Heb je de afgelopen jaren veel successen behaald met je onderneming? Als je een mooi vermogen hebt opgebouwd, kan het dan ook een mogelijkheid zijn om een bedrijfspand te laten bouwen. Als je dit doet, bepaal je al vanaf het begin hoe je wilt dat het eruit komt te zien. Je hebt dus echt eigen regie en dit kan enorm fijn zijn. Je kunt op deze manier dus echt jouw droompand realiseren. Bij het laten bouwen van een bedrijfspand is het wel belangrijk om op zoek te gaan naar betrouwbare partners om mee te werken. Je wilt tenslotte wel dat het eindresultaat zo mooi mogelijk wordt. 

Ook dien je na te denken over de fundering van je pand. Hierbij kun je in de eerste instantie denken aan heien. Houd er wel rekening mee dat bij heien veel trillingen vrijkomen, waardoor het niet dichtbij andere gebouwen gedaan mag worden.  Naast heien kun je ook denken aan palen boren voor de fundering. Bij dit proces wordt er een funderingspaal in de grond geboord en komen weinig tot geen trillingen vrij. Als je kiest voor het laten bouwen van een bedrijfspand moet je ook goed nadenken over de isolatie, de materialen die je wilt gebruiken, de inrichting en je energiegebruik.

Het voordeel van het laten bouwen van een bedrijfspand is dus dat je zelf de regie hebt, waardoor je het vanaf de basis kunt bepalen. Een nadeel aan het laten bouwen van een bedrijfspand is dat het een flinke investering is.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere dingen waar je aan kunt denken als je een nieuw bedrijfspand nodig hebt. Of je nu kiest voor huren, kopen of laten bouwen: probeer echt een pand te realiseren waar je een goed gevoel bij hebt. Voor de komende tijd zit je in het pand, dus het is wel van belang dat je hier echt een fijne plek van kunt maken.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *