Ondernemen Weetjes

Is mijn ideale domeinnaam nog vrij?

Het succes van een website is mede afhankelijk van de domeinnaam. Je moet daarvoor een naam gebruiken die onmiddellijk duidelijk maakt wat er op je website te zien is of met welke activiteiten je bedrijf zich bezighoudt. Zo zal een domeinnaam ‘fietsbandenplakken’ nooit tot vragen leiden. Een ander soort domeinnaam die vaak wordt gekozen is die met de naam van het bedrijf. Het betreft dan vaak bedrijven die al een klantenbase hebben opgebouwd. Zij vertrouwen erop dat de klanten die naam ook gebruiken om de website te vinden. Voordat je een website laat bouwen moet je de domeinnaam checken.

Eigenaar worden van een domeinnaam

Om een domeinnaam te mogen gebruiken moet je die registreren. Dat kan bij elke internetprovider. Op de site van WebOké is een handige tool te vinden om eerst te controleren of een domeinnaam beschikbaar is, en vervolgens om die naam te registreren. De tool is heel handig in het gebruik. Eerst voer je in het zoekveld de gewenste naam in, bijvoorbeeld ‘fietsbandenplakken’, en daarna klik je op de zoekknop. Er verschijnt een overzicht, waarin te zien is dat alleen de extensie .nl bezet is. Uit de andere extensies kun je er één kiezen en de domeinnaam vervolgens registreren.

Een hostingpakket kiezen

Voor het registreren van een domeinnaam moet jaarlijks een bedrag worden betaald tussen de circa € 8 en € 40. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de gekozen extensie. Daarna moet er een webhostingpakket worden geselecteerd. Het is prettig als je al weet op basis van welke systemen je website gaat draaien. Wie bijvoorbeeld een site heeft die draait op Joomla heeft voldoende aan het meest eenvoudige hostingpakket. Als er als onderdeel van je site een webshop is opgenomen, moet je een iets zwaarder pakket nemen. Houd er rekening mee, dat ook het aantal bezoekers aan je site van invloed is op het benodigde pakket voor webhosting.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *