Ondernemen Weetjes

Hoe werkt linkbuilding eigenlijk precies?

Om meer mensen op je pagina te krijgen is het belangrijk om gebruik te maken van linkbuilding. Hierbij probeer je links van jouw website op andere websites te plaatsen. De mensen die de blogs dan lezen van de andere pagina kunnen er voor kiezen om op de link te klikken en komen dan op jouw website uit. Er zijn verschillende manieren om je links op verschillende websites te krijgen. Een van deze manieren is bijvoorbeeld om het uit handen te geven aan een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld bij Brandmatchers. Hun zoeken dan voor jou het juiste bedrijf waar je jouw links kan plaatsen.

Whitelabel linkbuilding

Er zijn verschillende manieren om jouw links bij websites te krijgen. Een van deze manieren is whitelabel linkbuilding. Dit houdt in dat een ander bedrijf jouw linkbuilding overneemt. Het bedrijf zoekt dus voor jouw de juiste match waar je jouw link op kan plaatsen maar daarbij creëren hun ook de content ervoor. Hierbij is het belangrijk dat de tekst relevant is met de link en met de website waar het naartoe wordt gestuurd. Omdat het whitelabel linkbuilding is zal niemand er achter komen dat je een bedrijf hebt ingehuurd voor de linkbuilding van jouw website.

Ruilen

Een andere mogelijkheid is om het zelf te doen. Je moet dan zelf op zoek naar website eigenaren die jouw links op hun pagina willen. Je kan dan eventueel voorstellen om het te ruilen. Jij mag dus jouw links op zijn pagina zetten en hij op die van jou. Je moet er dan alleen nog samen uitkomen wie de tekst gaat schrijven en welke link er in moet. Het is vrij lastig om op zoek te gaan naar potentiële website eigenaren om dit te doen. Dit is dan ook de reden dat het vaak uit handen wordt gegeven. Het beste zal zijn als je verschillende bedrijven hebt waarbij je jouw links mag plaatsen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *