Business Ondernemen

Een klant in Oostenrijk? Dit is er mogelijk op het gebied van transport

Hartstikke leuk, een klant in Oostenrijk. Het is een welvarend land, dat behalve uit een hoop bergen ook een aantal grote steden heeft. In en net buiten die grote steden vindt de meeste bedrijvigheid plaats. De verkochte goederen moeten natuurlijk ook die kant op. Dat is allemaal te regelen, maar of het rendabel is, kan je je afvragen. Wat als het maar om enkele goederen gaat? Er zijn genoeg goedkopere alternatieven om de spullen in Oostenrijk te krijgen.

Groupage

Een van de meest gunstige manieren voor transport naar Oostenrijk is groupage. Dagelijks vertrekken er transporten naar Oostenrijkse steden zoals Wenen, Graz en Salzburg. Het voordeel van groupage is dat ook jouw enkele palletlading mee de vrachtwagen in kan. Meerdere kleine ladingen worden in één vrachtwagen geplaatst om zo als één grote lading te worden vervoerd. Voordeliger voor de ondernemers, beter voor het milieu en gunstig voor het transportbedrijf. De chauffeurs weten de weg en kennen de regels in Oostenrijk, waardoor jouw goederen in goede handen zijn.

Snelle bezorging

Oostenrijk ligt niet naast de deur, maar het is ook weer niet dat het transport naar de diepe krochten van Oost-Europa gaat. De levertijd is daardoor kort. Je kunt rekening houden met 2 werkdagen voor complete ladingen. Als je gebruik maakt van groupage wordt de transittijd iets langer, maximaal 4 werkdagen. Al bij al is dat prima te overzien.

Per koeriersdienst

Het kan zijn dat je een spoedbezorging wilt laten doen. Klanten kunnen deze wens hebben, en zeker als het een goede klant is, heb je dit er graag voor over. Het voordeel van een koeriersdienst is dat de levering erg snel is. Een nadeel is de prijs. Deze ligt een stuk hoger dan bij groupage of complete ladingen.

Oostenrijk per trein of vliegtuig

Oostenrijk wordt steeds populairder voor goederenvervoer per trein. Populaire bestemmingen zijn Linz, Wenen en Wolfurt. Je kunt kiezen voor een volledige trein, zoals je vaak ziet bij autobedrijven. Per unit is eveneens een mogelijkheid. Intermodaal vervoer is mogelijk van deur tot deur. Dat is inclusief laden, lossen, en transport van en naar het station. Transport van goederen met het vliegtuig naar Oostenrijk is niet echt rendabel. De kosten zijn vaak te hoog. Daarnaast zijn er genoeg geschikte opties, waarvan vervoer over de weg het makkelijkst is.

Zelf rijden? Hier moet je op letten

Tot slot kan je ervoor kiezen om zelf de goederen naar Oostenrijk te brengen. Bijvoorbeeld als je bedrijf een of meer eigen vrachtwagens heeft, is dit een prima optie. Houd er rekening mee dat er op feestdagen en in het weekend tussen zaterdag 15.00 uur en zondag 22.00 uur niet mag worden gereden. Dit verbod geldt niet voor de meeste versproducten. Je hebt overigens geen vignet nodig, maar een zogenoemde GO-Box. Dit apparaat vangt signalen op bij tolpoortjes, waardoor je de juiste hoeveelheid tolgeld betaalt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *