Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes

De nieuwste investeringstrend: impact investing

Nog altijd leeft het idee dat investeringen en beleggingen slechts één doel hebben: een positief rendement behalen. Iedere investeerder wil immers winst maken met hun kapitaal. Toch heeft er de laatste jaren een verschuiving plaatsgevonden op het gebied van investment. Impact investing draait niet alleen om het behalen van een positief rendement, maar ook om het aanpakken van verschillende maatschappelijke problemen, weet ook impact investeerder Jurriaan de Reijer.

Wat betekent impact investing?

Net zoals bij reguliere investeringen is bij impact investing het behalen van winst natuurlijk ook een doel. Echter is dit niet het voornaamste doel van een impact investering en ook niet de reden waarom dergelijke investeringen worden gedaan. Impact investeerders als Jurriaan de Reijer willen met hun kapitaal juist bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit doen zij door hun geld te beleggen in organisaties en bedrijven die hieraan werken middels verschillende projecten. De sectoren en doelen zijn uiteenlopend en kunnen gaan om betaalbaar vastgoed, duurzame technologieën of verbeterde mensenrechten.

Het belang van impact investing

Impact investing is met de huidige crises belangrijker dan ooit. Steeds vaker wil men weten waar hun geld naar toe gaat. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende populariteit van merken die iets terug doen voor mens, milieu en maatschappij in ruil voor een aankoop. Zo worden mensen zich steeds bewuster van het feit dat hun aankopen en investeringen een directe impact hebben op de wereld om ons heen.

Impact investing is belangrijk om in zowel binnen- als buitenland verschillende sectoren te helpen zich te ontwikkelen. Het kan dan gaan om duurzaamheid, bijvoorbeeld in de vorm van technologische ontwikkelingen of het besparen van energie. Sommige bedrijven richten zich meer op de mens en zetten zich in voor onderwerpen als gelijke lonen en veilige arbeidsomstandigheden. Andere organisaties houden zich bezig met natuurbehoud en milieu, bijvoorbeeld met thema’s rondom plastic afval en uitstoot. 

Impact investeerder Jurriaan de Reijer

Een voorbeeld van een impact investeerder is Jurriaan de Reijer. Met zijn bedrijf Revest investeert hij in bedrijven en organisaties die werken aan het verbeteren van de wereld. Jurriaan richt zich vooral op het ontwikkelen van betaalbare woonwijken met een oog op duurzaamheid en zo min mogelijk belasting voor de natuur. Zo zijn er dankzij Jurriaan de Reijer al meer dan 3.000 woningen opgeleverd in de strijd tegen de woningcrisis. De impact investeerder zet zich daarnaast in voor behoud van natuur en het welzijn van dieren, bijvoorbeeld door zijn vermogen te investeren in het planten van duizenden bomen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *