Ondernemen

Trends in duurzame relatiegeschenken

Relatiegeschenken bestaan inmiddels al eeuwenlang. Deze hebben zich ontwikkelt van simpele pen tot custom made artikelen. Natuurlijk gaat de ontwikkeling nog altijd door. Zo is op dit moment de klimaatverandering een hot item. Dit speelt bij relatiegeschenken natuurlijk ook een rol. Deze waren eerder namelijk veel van plastic gemaakt, wat niet bepaald milieuvriendelijk is. Daarom worden relatiegeschenken steeds meer van duurzame materialen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan bamboe of tarwestro, maar ook gerecyclede artikelen zoals papier, PET-materiaal of zelfs koffieresten.
Wat zijn nu de trends in duurzame relatiegeschenken. We geven hieronder een aantal voorbeelden.


RPET drinkflessen


Eén van de populairste relatiegeschenken van de afgelopen jaren is toch wel de drinkfles. Het assortiment wordt steeds groter en vooral door de Dopper zijn drinkflessen enorm onder de aandacht gekomen. Waar eerder drinkflessen voornamelijk van plastic gemaakt werden, komen deze nu steeds meer in milieuvriendelijke vormen. Denk bijvoorbeeld aan RPET. RPET is gerecycled materiaal wat afkomstig is van frisdrankflessen die wij inleveren bij de supermarkt. Deze flessen zijn gemaakt van PET-materiaal. RPET wordt gezien als één van de milieuvriendelijkste materialen. Mede doordat er vooral veel plastic zwerfafval is en RPET gaat dit tegen. Er zijn genoeg RPET drinkflessen op de markt, dus is er ook een passende RPET drinkfles voor u.


Notitieboekjes van koffiedik


Er wordt steeds meer aan het milieu gedacht. Daarom worden er ook steeds meer onconventionele materialen gebruikt om te recyclen. Koffiedik is hier een voorbeeld van. Er wordt wereldwijd veel koffie gedronken en daar ontstaat koffiedik uit. Er worden steeds meer artikelen gemaakt van koffiedik, zoals de kaft van notitieboekjes. Het papier bestaat uit gerecycled papier, waardoor u een geheel milieuvriendelijk notitieboekje hebt.
Naast notitieboekjes worden er ook pennen, bloempotten en zelfs zeep gemaakt van koffiedik. En nee, je zult niet naar koffie ruiken na het gebruik van de zeep.  


Pennen van kurk


Kurk is ook een milieuvriendelijk materiaal. Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Deze schors wordt om de 9 à 10 jaar geschild. De kurkeik wordt dus niet gekapt en doordat deze eik geschild wordt, blijft deze zelfs langer leven. Met kurk kan veel gemaakt worden en dit materiaal zie je dus ook veel terug, waaronder bij relatiegeschenken. Pennen worden bijvoorbeeld veel van kurk gemaakt, maar ook sleutelhangers en kaften van notitieboekjes worden vaak van kurk gemaakt. Het fijne aan kurk is dat dit ook gemakkelijk te personaliseren is, waardoor een logo op een kurken ondergrond geen enkel probleem is.


Bluetooth speaker van bamboe


We houden allemaal wel van muziek. Bluetooth speakers zijn daarom gewilde items. Deze zitten technisch ook steeds beter in elkaar, waardoor de kwaliteit van de speakers er ook op vooruit gaat. Een materiaal waar bluetooth speakers veel van gemaakt worden is bamboe. Bamboe is een van de snelste groeiende planten, waardoor deze snel terug te winnen is na het kappen. Bamboe is erg sterk, maar toch buigzaam. Deze unieke kwaliteit zorgt ervoor dat veel gemaakt kan worden van bamboe. Ook T-shirts, draadloze oplader en flesopeners worden momenteel veel van bamboe gemaakt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *