Ondernemen

Analoog plannen en de voordelen daarvan

In een tijd van digitaal leven lijkt iedereen alles digitaal te plannen. Dat heeft natuurlijk voordelen, maar toch kan analoog plannen soms ook fijn zijn. Dat kan gewoon met een papieren agenda. Zoals je dat misschien nog kent van je schooltijd of gewoon, van vroeger. Voor de drukke ondernemer is een bullet journal bijvoorbeeld een praktische optie. Of je nu zelfstandig werkt of bij een bedrijf, thuis of op kantoor, of nog half studeert, analoog plannen met een agenda of bullet journal kan best handig zijn. 

Analoog versus digitaal

Een digitale agenda heeft bijna iedereen. Collega’s schieten werkafspraken in je digitale agenda aan en je hebt een meeting waarvan je niet eens op de hoogte was. Je hebt natuurlijk snel je afspraken in een digitale agenda gezet. Dat betekent soms ook dat je het sneller vergeet. Je klikt en typt en ze zo gemakkelijk in, dat je bijna niet bezig bent met wat je nu aan het plannen bent. In een papieren agenda is het soms overzichtelijker. Dat hangt natuurlijk van het soort agenda af. Je bent in ieder geval bewuster bezig met hoe ver in de toekomst iets is en hoe druk je dag is als je het op papier plant. 

Bullet journal

Een bullet journal biedt meer mogelijkheden dan alleen je afspraken in een weekoverzicht plaatsen. Wel wordt er veel van je eigen creativiteit gevraagd. Online tools kun je gebruiken om dingen bij te houden, maar vaak heb je daar dus ook internet voor nodig. Een bullet journal doe je in je tas en heb je dan altijd bij de hand. Je kiest zelf hoe je je bullet journal invult. Daardoor ben je ook bewuster bezig met je planningen. Een bullet journal is ook ideaal voor de creatieve geest die ruimte wil laten om te kunnen tekenen of schrijven tussen de planningen door.

Vrij in te vullen

Je bepaalt zelf wat je nodig hebt van je bullet journal. Het is dus geen agenda die zich beperkt tot een jaar bijvoorbeeld. Handig voor projectmatige planningen. Of het nu om een persoonlijk project gaat of juist voor je werk of zaak. Of wanneer je tegelijkertijd bezig bent met twee verschillende dingen die planning vereisen. Jij bepaalt of je weekdoelen stelt, weekplanningen maakt, dagindelingen, maandplanningen en hoe deze elkaar afwisselen. 

Agenda mogelijkheden

Bij agenda’s zijn veel van dit soort dingen al opgenomen. Jaaroverzichten, maandoverzichten en soms ruimte voor weeknotities bijvoorbeeld. Jij weet wat je nodig hebt om je plannen goed bij te houden.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *