Geen categorie

Waarom kiezen voor een salarisadministratiekantoor?

Voor kleine bedrijven kan het verwerken van de salarisadministratie een ingewikkelde en tijdrovende taak zijn. De salaris administratie outsourcen aan een salarisadministratiekantoor kan daarom een betere optie zijn. Deze bedrijven kunnen van alles doen voor je onderneming, van het bepalen van de lonen van werknemers en het inhouden van belastingen, tot het bijwerken van vakantie- en ziektegeld en het aftrekken van door werknemers bijgedragen betalingen voor uitkeringen. Vooral bij internationaal salarisadministratie is het een goed idee om hiervoor te kiezen aangezien de salaris administratie van expats best lastig kan zijn. Over het algemeen kan het uitbesteden van salarisadministratie de helft kosten van wat het zou kosten om het in-house te doen. Het inhuren van een externe dienst elimineert ook de noodzaak om een ​​fulltime salarismanager in te huren en je maakt tijd vrij om aan andere aspecten van uw bedrijf te werken. Daarnaast zal je ook nog eens de onderstaande voordelen ervaren als je kiest voor een salarisadministratiekantoor. 

Nauwkeurigheid 

Salarisadministratiekantoren weten dat ze hun werk nauwkeurig moeten doen als ze je bedrijf willen behouden als klant. Dit is natuurlijk ook voor jou van belang aangezien jij niet wilt dat het fout gaat met de salarissen van je werknemers. Dit kan zomaar ontevreden medewerkers opleveren, waar je uiteraard niet op zit te wachten. Je kunt er ook op rekenen dat zij op de hoogte blijven van nieuwe belastingwetten met betrekking tot de loonlijst van werknemers.

Gemak

Door een externe dienst te gebruiken zul je zorgen voor veel gemak. Zo kan het gemakkelijk zijn om even met het salarisadministratiekantoor te bellen om het een en ander te bespreken. Ook is het simpel om de uren en salarissen van de werknemers door te geven aan het bedrijf, wat vervolgens het loonstrookje zal creëren en het salaris zal uitbetalen aan alle medewerkers van je onderneming. Vaak kun je dit overigens doen in een handig systeem van het salarisadministratiekantoor.

Functionaliteit

Veel salarisadministratiekantoren behandelen ook pensioenregelingen voor werknemers en directe stortingen. En een aantal van hen levert managementrapportages, berekent belastingverplichtingen voor werknemers en stelt diverse formulieren op voor hun klanten. Deze functies zorgen ervoor dat het over het algemeen beter is om een salarisadministratiekantoor in te schakelen, waardoor je de salaris administratie dus niet zelf hoeft te doen. 

Naleving

De loonlijstfunctie brengt een ingewikkeld scala aan wettelijke verplichtingen met zich mee. Het inhuren van een extern bedrijf kan je geld besparen op juridische kosten en de naleving in handen geven van een bedrijf dat deze juridische kwesties begrijpt.

Tijdwinst

Het maakt niet uit hoeveel werknemers een bedrijf heeft, het verwerken van de salarisadministratie vereist tijd en aandacht voor detail. Dit gaat vaak ten koste van kostbare tijd die anders zou kunnen worden besteed aan dringendere zakelijke prioriteiten, zoals het genereren van inkomsten of het bedienen van klanten. Door de salarisadministratie uit te besteden aan een gerenommeerd kantoor, hebben eigenaren meer tijd om zich te concentreren op wat voor hen het belangrijkst is: het verdienen van geld met je onderneming. 

Fouten

Salarisfouten kunnen frustrerend en kostbaar zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Voor werknemers kan een fout in belastingaftrek een onverwacht grote belastingaftrek vereisen van het laatste salaris van een werknemer van het jaar, op een moment dat samenvalt met de vakantie. Gemiste uren of onjuiste loontarieven kunnen ook onbedoeld het loon van een werknemer verlagen, wat frustratie en blijvende wrok kan veroorzaken. Deze fouten kunnen een negatieve invloed hebben op je werknemers en uiteindelijk leiden tot meer belasting van de werkgever en de werknemer. Door een salarisadministratiekantoor in te huren zul je hier over het algemeen geen last van hebben met je onderneming. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *