Geen categorie

De voordelen van een goede bhv training

Bedrijven zijn verplicht om de veiligheid te kunnen waarborgen en bedrijfshulpverlening goed geregeld te hebben. Om deze reden is een organisatie altijd blij met een medewerker die BHV’er wilt worden, want dan doet het bedrijf aan een wettelijke verplichting. Maar waarom wil je nou eigenlijk bedrijfshulpverlener worden en wat zijn de voordelen ervan?

1.  Iets voor een ander kunnen betekenen

Dit is uiteraard de belangrijkste voordeel van een BHV’er zijn. Als je een BHV cursus hebt gevolgd, kun je met jouw kennis en vaardigheden andere helpen op het moment dat zij hulp nodig hebben. Het gaat daarbij niet om wie het is, want BHV’er zijn komt overal van pas, waar je ook op dat moment bent.

2.  Als BHV’er voorkom je ongevallen

Wat ook belangrijk is dat je als BHV’er gevaarlijke situaties herkent en dan ben je eigenlijk nog bewuster van je omgeving. Je bent niet meer zomaar ergens aanwezig, want vanuit jouw rol als hulpverlener kijk je ook naar de veiligheid om je heen. Hierdoor kan je gevaarlijke situaties op tijd signaleren en dan kan je gelijk ook actie ondernemen, de situaties aankaarten en daarmee ongevallen of letsel voorkomen.

3.  Weten hoe te handelen

Misschien ook wel een belangrijke voordeel als je een goede cursus gehad hebt, is als je gelijk weet hoe je moet handelen. Als er iets gebeurt en je moet dan toekijken, dan voel je je eigenlijk gewoon machteloos. In de cursussen wordt er vaak gestreefd naar de optimale balans tussen leren en oefenen.

4.  Actuele kennis zorgt voor zekerheid in handelen

Een goede cursist wilt er ook voor zorgen dat jouw BHV kennis up to date blijft, daarom is het belangrijk dat je ieder jaar een herhalingstraining kan volgen, maar naast het regelmatig oefenen op de werkvloer word je ook zelfverzekerder in handelen. En zeg nou eerlijk, jij wilt toch zelf ook geholpen worden als dat nodig is en dat diegene ook gelijk weet hoe die moet handelen.

Maar naast het hebben van al deze kennis en het blijven herhalen en ook het blijven oefenen, dan kom je natuurlijk al heel ver. Maar naast de kennis is het natuurlijk ook fijn als je beschikt over goede BHV materiaal. Denk aan spullen als BHV hesjes, BHV kasten, zaklampen, evacuatiemiddelen en ander trainingsmateriaal.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *