Carrière

Hoe vind ik een geschikte manager voor mijn bedrijf?

De economie draait weer bijna op volle toeren en er zijn veel bedrijven die niet kunnen voldoen aan de eisen van het huidige personeel. Daarom zijn ze op zoek zijn naar meer personeel om al hun klanten te bedienen. Als gevolg hiervan zijn er steeds meer openstaande vacatures die maar niet worden ingevuld. Als werknemer heb je zo een uitgebreid aanbod dat je in een luxepositie belandt. Als werkgever is dit echter niet zo positief. Vacatures worden niet ingevuld en het werk blijft zich maar opstapelen waardoor er steeds meer ‘nee’ moet worden gezegd tegen klanten. Bovendien wilt u ook iemand inhuren die zijn of haar werk begrijpt en die geschikt is voor uw organisatie en dus waarde toevoegt aan uw bedrijf.

Zoek niet alleen naar een goede manager maar ook naar een goede teamleider

Als u op zoek bent naar een nieuwe leider voor een afdeling in uw organisatie, wilt u dat deze persoon echt past bij het team dat het moet leiden. Het is niet makkelijk om zo iemand te vinden en deze job in te vullen. Met zo weinig kandidaten is het moeilijk om de juiste persoon voor deze positie te vinden. Het kan echter gevaarlijk zijn om de verkeerde persoon in een belangrijke positie te plaatsen. De volledige afdeling kan hieronder lijden wat op zijn beurt kan leiden tot een lage (zakelijke) productiviteit of zelfs werknemers die op zoek gaan naar een andere job. Op deze manier wordt het probleem dus enkel nog groter. Wees daarom heel duidelijk wanneer u een manager inhuurt en weet wat voor iemand je precies zoekt. Welke vaardigheden deze persoon moet kennen en kunnen maar ook welke kennis belangrijk is. Welke managementstijl gebruikt de kandidaat en is geschikt voor de groep? Heeft hij de technische vaardigheden, kan hij de politieke participatie verbeteren of heeft hij betrekking op de cultuur en wat zijn de professionele ambities? Dit vind je niet terug op een CV maar ondervind je wel al snel in een sollicitatiegesprek. Zodra je iemand hebt aangenomen blijft het belangrijk om bij het personeel en de manager zelf na te vragen hoe het ervoor staat.

Ga voor evaluatiegesprekken

Een manager zal het team leiden en heeft dus een zeer belangrijke rol binnen het bedrijf. Het is daarom belangrijk om op regelmatige basis evaluatiegesprekken te houden, zowel met de manager als met de andere werknemers binnen het team. Zo weet je hoe het team zich voelt bij de manager maar ook hoe de manager zich voelt bij het team. Dit alles is natuurlijk ontzettend belangrijk voor werknemers tevredenheid!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *