Business Financieel Ondernemen

Zakelijk investeren interessant?

Beleggen kan op vele manieren. Dit brengt allemaal op zich weer verschillende mogelijkheden met zich mee. Zo kan bijvoorbeeld zakelijk investeren heel interessant zijn. In de eerste plaats omdat je daarmee zakelijk en privé gescheiden kan houden. Dit kan een groot voordeel op fiscaal gebied voor je opleveren. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe je dit moet aanpakken. Er zijn immers verschillende vormen van zakelijk investeren. Het is dan zaak om zelf te bepalen wat het best past bij jou. Het is daarbij belangrijk om te beseffen dat beleggen altijd een goed idee kan zijn omdat je dan meer met je geld kan doen.

Vermogen vergroten

In de eerste plaats kan je met zakelijk beleggen zorgen dat je het zakelijk vermogen wat groter maakt. Zo kan je dus ook zorgen dat je straks het vermogen hebt dat je nodig hebt om de doelen die je in de toekomst hebt te bereiken. Het is fijn om te weten dat je door investeren minder afhankelijk bent van derden. Natuurlijk is de juiste aanpak wel heel belangrijk. Ook voor ondernemers zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. Het is dus zaak om je doel voor ogen te hebben. Daarbij kijk je naar wat er voor jouw onderneming en jouw persoonlijke situatie allemaal mogelijk is. Zo haal je er alles uit.

Nagedacht over later?

De bekendste vorm van zakelijk investeren is misschien wel pensioenbeleggen. Dit is een manier om te zorgen dat het pensioen straks een stuk groter kan zijn. Het is in tijden waarin een pensioentekort eerder regel dan uitzondering lijkt dan ook een manier die door vele ondernemers wordt benut. Het is daarbij niet alleen zo dat het straks aantrekkelijk is om een groter pensioen te hebben. Het is ook nu aantrekkelijk, juist omdat er fiscale voordelen aan zitten. Bedenk je wel dat er ook een andere kant aan pensioenbeleggen zit. De rekening is namelijk geblokkeerd. Geld opnemen kan alleen wanneer je daar ook een boete over betaalt.

Een flexibele vorm van beleggen

Wanneer je niet vast wilt zitten aan de rekening, dan zijn er ook andere mogelijkheden op het gebied van zakelijk investeren. Het hangt er wel van af of je een bv of een eenmanszaak hebt. Wie een bv heeft kan gebruikmaken van een daarvoor bedoeld zakelijk beleggingsproduct, maar kan dat wel doen met zoveel zakelijk vermogen als je wilt. Dat betekent dus dat de regels verder beperkt blijven. Zolang je je maar houdt aan het soort product dat specifiek bedoeld is voor een bv. Dit geeft je de nodige mogelijkheden om direct met je vermogen aan de slag te gaan.

Beleggen in een eenmanszaak

Ook wanneer je een eenmanszaak hebt of als zzp’er aan de slag bent, kan je zakelijk investeren met Evi. Het is belangrijk om te weten dat je in eenmanszaak ook gewoon met particuliere beleggingsproducten kan werken. Dat komt omdat je door de belastingdienst in een eenmanszaak gewoon als particulier wordt gezien. Wanneer je dan met je zakelijke rekening belegt, betekent dat dus niet dat je je ook aan allerlei zakelijke voorwaarden te houden hebt. Dit betekent dus wel ook dat je veel meer mogelijkheden hebt om met verschillende soorten beleggingsproducten aan de slag te gaan. Daar kunnen dus ook kansen voor je liggen als ondernemer.

Aan de slag met zakelijk investeren

Wanneer je de mogelijkheden hebt gezien, is het slim om te bekijken wat de vele zakelijke mogelijkheden zijn. Je kan hier zelf mee aan de slag gaan, maar dat hoeft niet. Je kan ook bekijken of het beter is om de hulp van een specialist in te schakelen. Die kan je mogelijk helpen om te bepalen wat nu eigenlijk de beste keuze is. Het inschakelen van advies kan vaak tot betere keuzes leiden. Dat is wel heel aantrekkelijk, juist ook omdat de kosten die je maakt voor het advies vaak leiden tot een veel groter rendement, waardoor je er uiteindelijk meer aan overhoudt. Zakelijk gezien is dat dus ook een goede keuze te noemen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *