Financieel

6 redenen waarom een mobiel pinapparaat beter is dan contant geld

Contant geld speelt nog altijd een belangrijke rol in het betalingsverkeer. Maar waar contante betalingen vroeger de normaalste zaak van de wereld waren, ligt de focus vandaag toch meer op pinbetalingen. Het accepteren van pinbetalingen biedt dan ook veel voordelen, zowel voor consumenten als voor ondernemers. Hieronder ontdek je waarom het investeren in een mobiele pinautomaat in het bijzonder een slimme zakelijke beslissing is.

1. Veiligheid voorop

Een van de grootste voordelen van een mobiel pinapparaat is de veiligheid. Minder contant geld in de zaak verkleint het risico op diefstal en overvallen. Bovendien zorgt een mobiel pinapparaat voor veilige en gecodeerde transacties, wat de kans op fraude minimaliseert. Er zal bovendien minder snel sprake zijn van telfouten, zeker wanneer je de oplossing koppelt aan je kassasysteem. Ook dat is mooi meegenomen.

2. Gemak voor de klant

De consument wordt elke dag opnieuw veeleisender. In een tijd waarin consumenten steeds meer gewend raken aan het gemak van pinbetalingen, stelt een mobiel pinapparaat ondernemers in staat om aan hun verwachtingen te voldoen. Klanten hoeven niet langer met contant geld op zak te lopen en kunnen snel en efficiënt afrekenen, waar ze ook zijn. En met een mobiel pinapparaat breng je de transactie naar de klant, wat voor extra gemak zorgt. 

3. Betere hygiëne

Vroeger was hier weinig aandacht voor, maar de coronapandemie heeft veel mensen bewust gemaakt van de gezondheidsrisico’s van contant geld. Bij contant geld is er namelijk sprake van hand-op-handcontact, waardoor bacteriën en ziektekiemen worden uitgewisseld. Bij een pinapparaat is dit niet het geval, zeker als er contactloos kan worden betaald. En toetsen kunnen eventueel eerst even worden ontsmet.

4. Tijdsbesparing

Een mobiele pinautomaat versnelt het afrekenproces en vermindert de tijd die nodig is voor het tellen van contant geld en het geven van wisselgeld. Daarnaast hoef je ’s avonds aan het einde van de dag niet meer alles na te tellen voordat je de deur op slot doet. Dit maakt de bedrijfsvoering efficiënter en de wachtrijen korter, wat vooral tijdens de piekuren een groot voordeel is.

5. Duidelijke administratie

Een mobiel pinapparaat maakt het bijhouden van je financiële administratie een stuk eenvoudiger. Als je een goed boekhoudprogramma hebt, worden de transacties namelijk automatisch geregistreerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller je administratie op orde hebt, maar verkleint ook het risico op fouten en zorgt voor een correcte belastingaangifte. Ook de Belastingdienst is je dus dankbaar.

6. Flexibiliteit en mobiliteit

Voor ondernemers die op verschillende locaties werken, evenals voor horecaondernemers, biedt een mobiele pinautomaat de vrijheid om overal veilige betalingen te accepteren. Je bent namelijk niet gebonden aan een vaste locatie, maar neemt het pinapparaat gewoon met je mee. Op plaatsen waar contante betalingen voorheen nog de norm waren, kun je jouw klanten nu dus ook gewoon met hun pinpas laten betalen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *