Business Financieel

Private vs Business lease

Er wordt veel gesproken over het leasen van auto’s. De een is er enthousiast over, de ander niet. Dit komt omdat er twee soorten zijn. Private lease en Business lease. In deze blog wordt uitgelicht wat de soorten inhouden en op welke vlakken ze verschillen. 

Business lease 

Bij het zakelijke leasen van een auto wordt er een overeenkomt gesloten met het bedrijf. Het bedrijf heeft de auto’s ingekocht en verhuurt ze voor een laag bedrag aan de werknemers. De werknemer kan per maand en/of per kilometer een vast bedrag betalen. Wanneer de werknemer de zakelijke leaseauto minder dan 500 kilometer voor privédoeleinden gebruikt hoeft de werknemer geen bijtelling te betalen. Dit scheelt een hoop in de kosten. Wel is aan te raden om de rittenregistratie bij houden met een rittenregistratiesysteem van bijvoorbeeld Europetrack. Hierdoor wordt de registratie zeker door de belasting goed goedgekeurd en heeft de werknemer inzicht in hoeveel privé kilometers nog gereden kan worden. 

Private lease 

Private lease wordt gedaan zonder bedrijf als tussenpersoon. De auto wordt dus gehuurd van een dealer. Omdat het bedrijf niet meebetaalt, is private lease een stuk duurder dan business lease. Als de keuze zich voordoet, ga dan altijd voor het leasen via je werkgever. Helaas krijgen vele werknemers niet het aanbod om zakelijk te gaan leasen. Voor hen is private lease nog steeds een goede optie. Er wordt hierbij alleen een vast bedrag per maand gerekend. Er hoeft dus geen grote investering gedaan te worden en er zijn geen onverwachte bijkomende kosten. Als de auto onderhoud nodig heeft krijgt de lener een vervangende auto mee. Leasen geeft dus veel zekerheid en is aan te raden wanneer er geen geld genoeg is om zelf een auto te kopen en eventuele bijkomende kosten op te vangen.  

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *