Financieel

Laat banken geloven in jouw financiële situatie

Een negatieve BKR-registratie kan zwaar op je leven drukken. Als je deze negatieve BKR registratie verwijderen wil, zijn er gelukkig mogelijkheden. In deze blog wordt verteld welke nadelige effecten een negatieve BKR heeft en welke schulden bij het BKR worden geregistreerd.  

Nadelige effecten  

Een veel voorkomend nadelig effect is dat er een veel slechtere hypotheek wordt gegeven. Banken willen minder uitlenen, maar wel hogere rente. Hierdoor wordt het nog moeilijker om aan een degelijk huis te komen in deze stijgende huizenmarkt. Wanneer jij van jezelf weet dat je een stabiele financiële situatie hebt en een hoge hypotheek aankan, is het vervelend als een bankier het geld niet wil uitlenen wegens een schuld die je 5 jaar geleden al hebt afbetaald. Neem geen nee als antwoord, maar zorg dat de negatieve BKR verwijderd wordt. Hierdoor zullen banken weer in jouw financiële situatie geloven en zijn ze bereid jou het geld te lenen wat jij nodig hebt om je droomhuis te kopen. Voor er iets aan deze negatieve registratie gedaan wordt moet je de BKR opvragen. In de volgende kopjes wordt verteld welke schulden je daarop zal terugzien. 

Wanneer heb je een BKR-registratie?  

Je krijgt een BKR-registratie als je geld leent voor meer dan 1 maand. Het wordt alleen geregistreerd als het bedragen zijn van meer dan 250 euro. En hier zit je al snel aan. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert dus je persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, rood staan op de bankrekening en limieten van de creditcard. Als je gespreid betaalt heb je technisch gezien ook een schuld. Hierdoor registreert het BKR ook een private lease, telefoonabonnementen waarbij je de telefoon op afbetaling koopt en uitgestelde betalingsregelingen. Als laatste wordt achterstallige huur ook geregistreerd bij het BKR.  

Uitzonderingen  

Sommige schulden worden niet geregistreerd. Dit zijn een studieschuld of achterstand in betaling bij de DUO. Een schuld bij de belastingdienst, het CJIB of een zorgverzekeraar. Als je volledig bij bent met het betalen van de hypotheek wordt dit ook niet geregistreerd.  

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *