Financieel

De voordelen van een leaseauto

Een auto leasen heeft veel voordelen, die sommen we graag even voor je op. 

Flexibele leaseperiode

Steeds meer lease aanbieders geven de optie voor een korte of flexibele leaseperiode. Tijdens de onzekerheid van een pandemie is dat natuurlijk erg handig. Je wil niet graag aan een auto vastzitten als je niet zeker bent dat je deze ook kunt blijven betalen voor de duur van een jarenlang contract. De meeste standaard leasecontracten lopen wel vier of vijf jaar. Veel bedrijven die een korte leaseperiode aanbieden zijn maandelijks opzegbaar. Als je écht flexibel wil zijn met opzegbaarheid dan raad ik graag shortlease123 aan. Daar kan je na een maand per dag opzeggen.  Als je deze flexibiliteit wil voor zakelijk rijden klik hier.

Lage kosten

Oké, nu kun je flexibel opzeggen, maar wat is nou het grootste voordeel van een auto leasen? De kosten! Door een auto te leasen sla je een hoop kosten over. Je hebt geen aanschafkosten en hoeft ook niet op te draaien voor reparaties of onderhoud. Bij sommige leasemaatschappijen betaal je ook niet voor wegenbelasting, verzekeringen of pechhulp, terwijl dit wel allemaal geregeld is. Dat zijn een hoop kosten bespaard.

Handig in veel contexten

Een auto leasen kan voor veel mensen en veel situaties de ideale oplossing zijn. Door het overslaan van de aanschafkosten is een auto op deze manier veel toegankelijker voor mensen. Het is met shortlease een fijne zekerheid om te weten dat je nooit jarenlang vastzit aan een auto wanneer je deze eigenlijk niet kunt betalen of toch niet meer gebruikt. Ook voor ondernemers is het erg handig. Wanneer je werknemers recht hebben op een auto van de zaak maar zij nog in een proefperiode zitten kan een leaseauto een goede oplossing zijn. Zo kun je makkelijk een auto bestellen, heb je altijd snel een auto beschikbaar, maar zit je er nooit aan vast.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *