Ondernemen

Besparen als ondernemer: deze tips kunnen je helpen

Als ondernemer zijnde speelt geld een belangrijke rol. Zo moet er natuurlijk geld binnenkomen en moet er worden geïnvesteerd. Als ondernemer is het dan ook niet meer dan logisch dat je wil besparen op het geld waar nodig. Daarom hebben we hieronder een aantal tips voor je opgesomd die je kunnen helpen bij het besparen van geld. 

1. Check je vaste lasten eens

Met een eigen onderneming heb je ook te maken met maandelijkse lasten. Zo moet je bijvoorbeeld ook een zakelijk energiecontract afsluiten, evenals een zakelijk internet abonnement. Wel kun je proberen te besparen op deze zaken. Door regelmatig het energiecontract en het internetabonnement te vergelijken, kom je erachter of er een betere deal voor jou tussen zit en hoeveel je hierop kunt besparen. 

Ga bijvoorbeeld eens zakelijke energie vergelijken en ontdek of er inderdaad een voordeliger energiecontract bij zit. Zo ja, dan zou je kunnen overstappen naar deze leverancier. Houd wel rekening met de voorwaarden van jouw huidige contract: het zou kunnen zijn dat je een bedrag moet betalen voor het vroegtijdig opzeggen van het contract.

2. Werk zo veel mogelijk digitaal

Besparen zit ‘m ook in de kleinere dingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook besparen door zo veel mogelijk digitaal te werken. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je zo veel mogelijk vanaf de computer werkt, en zo min mogelijk vanaf papier. Dat betekent ook dat je zo min mogelijk hoeft te printen. Print bijvoorbeeld geen mailtjes meer uit, maar bewaar deze gewoon op je computer. Door zo min mogelijk te printen, bespaar je niet alleen op papier- en inktkosten, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

3. Verduurzaam je pand

Als ondernemer kan het zijn dat je vanuit huis werkt, maar de kans is ook aanwezig dat je een eigen pand hebt. En bij een pand komen ook weer kosten kijken. Denk maar aan de energie- en stookkosten. Waar we in het eerste punt al hebben benoemd hoe je kunt besparen op de energiekosten, borduurt dit punt daarop voort. Zo kun je bijvoorbeeld ook je pand gaan verduurzamen, zodat je nog minder kosten aan gas en stroom kwijt bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de wanden, het plafond en de muren zijn geïsoleerd, dat de ramen zijn voorzien van dubbel glas en dat er tochtstrips onder de deuren zitten.

4. Check de fiscale regelingen

Er zijn een aantal fiscale regelingen vanuit de overheid waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Het is een tip om je hierin te verdiepen, wat de fiscale regelingen inhouden én natuurlijk of jij hiervoor ook in aanmerking komt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *