Financieel

3 tips voor uitbesteden van werkzaamheden

Als ondernemer, met of zonder personeel, kun je flink druk zijn met alle zaken buiten je eigen werk om. Denk aan de administratie, ICT zaken, (online) marketing activiteiten enzovoorts. Lastig soms, want als je geen ster bent in deze zaken, dan kan het je veel tijd en energie kosten. Deze tijd en energie kun je beter stoppen in het werk waar je ook echt goed in bent: je core business. Het is dan ook verstandig om bepaalde taken uit te besteden aan professionals. Het is een investering, maar dit betaald zich vaak vanzelf terug. In dit artikelen vertellen je welke zaken jij kunt uitbesteden, zodat je meer tijd en energie overhoudt voor je eigen werk. 

Online marketing

Zit jouw doelgroep veel op social media? Of zoekt men naar jouw product of dienst in de online zoekmachine? Dan is het verstandig om een online marketing bureau in de arm te nemen. Het creëren van een inspirerende website, een toffe Instagram of Facebook pagina of overtuigende advertenties is niet voor iedereen weggelegd. Een online marketing bureau heeft specialisten in dienst die jou kunnen helpen met de online zichtbaarheid van jouw bedrijf, precies op die kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Des te groter de online vindbaarheid van jouw product(en)/dienst(en), des te meer verkeer en des te meer sales!

Boekhouding

Niet de meest favoriete klus van ondernemers, maar ook de financiële administratie moet goed worden bijgehouden. Gelukkig kun je je boekhouding uit handen geven aan een boekhouder. Een boekhouder of accountant beschikt over de juiste tools om je boekhouding efficiënt en nauwkeurig te rapporteren. Daarnaast is een boekhouder bekend met de laatste ontwikkelingen in fiscale en juridische regelgeving, iets wat moeilijk is om als ondernemer bij te houden. Ook kan een boekhouder je adviseren over de financiële strategie van je bedrijf. 

Incasso

Vervelend, maar iedere ondernemer krijgt er eens mee te maken: wanbetalers. Het is flink frustrerend als klanten hun financiële verplichtingen niet nakomen. Daarnaast kan het flink wat tijd en energie kosten om openstaande facturen na te jagen, al helemaal als resultaat uitblijft. Daarom kan het verstandig zijn om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau kan je met verschillende dingen helpen. Zo kan een incassobureau een laatste aanmaning versturen – om de klant op vriendelijke doch dringende wijze op betaling te sturen – een incassotraject in gang zetten, of een kredietcheck uitvoeren. Wil je er zeker van zijn dat je bij het niet succesvol innen van een factuur ook niets hoeft te betalen? Ga dan voor een No Cure No Pay incassobureau als Credifin. Geen resultaat, geen kosten: wel zo eerlijk!

Verdeel je tijd goed en besteed zaken uit die teveel tijd kosten of beter kunnen!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *