Carrière Weetjes

Jouw dissertatie op papier

Wellicht heb je wel eerder van een dissertatie gehoord. Zo niet, kan het zo zijn dat dit woord een complete wirwar van letters voor je is. Andere woorden die regelmatig worden gebruikt, zijn proefschrift en doctoraat. Maar dit is niet zomaar een proefschrift, nee, dit is een proefschrift dat geschreven en verdedigd wordt voorafgaande aan het behalen van je doctorstitel!

Wanneer je bezig bent met het schrijven van je doctoraat, word je een promovendus genoemd. De betekenis van dit woord luidt ongeveer als volgt: ‘hij of zij die gepromoveerd moet worden’. In dit geval word je gepromoveerd tot Doctor, één van de hoogste academische graden in vele landen. 

Maar wat is dan het verschil tussen een doctor en een dokter? Over het algemeen zijn doktoren artsen. Een doctor is daarentegen iemand die aan de universiteit heeft afgestudeerd en vervolgens de letters Dr. voor zijn of haar naam kan zetten.

Dit is een grote prestatie en het schrijven van jouw dissertatie is dan ook geen gemakkelijke klus. Hoe indrukwekkend zou het zijn als je dit proefwerk op papier hebt om te bewaren?

Goede redenen voor het laten drukken van jouw dissertatie

Misschien heb je het gevoel dat het helemaal niet van belang is om jouw proefschrift op papier te hebben. Maar niks kan minder waar zijn. 

Allereerst is het een mooi naslagwerk om in bezit te hebben en om aan familie en vrienden te laten zien. Het opstellen van een doctoraat is een tijdrovende klus, gevuld met uren zoekwerk en schrijfwerk. Vaak doen de meeste mensen hier jaren over! Daarnaast is doctor de hoogste academische graad waar je een prachtige titel mee behaalt. 

Daarnaast is dit verslag een herinnering aan het harde werk dat je hebt verricht. Als potentiele werkgevers vragen naar jouw dissertatie, kan je deze in een handomdraai uit je tas halen en laten zien. Dat bewijst meteen hoe gedreven je bent!

Genoeg keuze!

Als het aankomt op het laten drukken, heb je veel uiteenlopende mogelijkheden. Papiersoort, opmaak, lettertype, enkelzijdig of dubbelzijdig.. De opties zijn echt eindeloos. Het verstandigst is om hier een professioneel drukbedrijf bij in te schakelen. Zo ontvang  je gegarandeerd een prachtig naslagwerk om trots op te zijn.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *