Carrière

Groot tekort technisch personeel blijft bestaan, meer vraag naar flexibiliteit van bedrijven

Het tekort aan technisch geschoold personeel blijft voorlopig nog wel even bestaan. Dit heeft verschillende oorzaken. De nummer één oorzaak is toch wel dat steeds minder jongeren voor een technische opleiding kiezen. Inmiddels zijn veel oud-gedienden al met pensioen. Dit betekent dat er veel terugloop ontstaat.


Maar dat betekent niet dat er geen interesse is voor de technische sector. Integendeel zelfs. Er zijn genoeg mensen die op latere leeftijd dolgraag iets binnen deze sector zouden doen, maar deze stap nu niet meer durven te zetten. Het is eigenlijk ook vreemd dat veel van ons al op 16-jarige leeftijd moeten bepalen wat ze de rest van hun leven moeten doen. Zeker in een wereld die zo veranderlijk is. Denk alleen maar eens aan de banen die in de afgelopen dertig jaar overbodig zijn geworden. Een goed voorbeeld is secretaressewerk. Voorheen was dit een uiterst populaire baan. Sinds de digitalisering van de samenleving is dit werk echter steeds minder nodig. De technische sector behoort echter tot één van de sectoren die blijft groeien. Waar zouden we zijn zonder techniek? Er komen constant baantjes bij, maar het tekort aan personeel blijft. Dit vraagt om meer flexibiliteit van bedrijven. 

Detacheringsbureau elektrotechniek 


Detacheringsbureau elektrotechniek Strevon doet er alles aan om de opleidingsmogelijkheden voor omscholers te verbeteren. Het moet aantrekkelijker worden om in de techniek te werken. Dat betekent dat er meer studiemogelijkheden moeten zijn, maar ook dat bedrijven verder zullen moeten kijken dan personeel met ervaring. Goed personeel is lastig te vinden en het  is immers helemaal niet nodig om enkel naar goed opgeleid personeel te zoeken. Het draait met name om motivatie. 


Strevon weet precies die mensen te selecteren die enorm veel affiniteit met techniek hebben en graag willen leren. Echt een toekomst voor zich zien binnen de technische sector. Dit zijn de mensen die het meest waardevol zijn om op te leiden. Hoe gemotiveerder zij zijn, hoe meer impact dit op het bedrijf zal hebben. Hier hoeven ze geen jarenlange werkervaring voor te hebben. 


Als jij als werkgever graag een leerschool wil zijn voor dit soort mensen, levert dit op de lange termijn natuurlijk veel voordelen op. Door jouw gewilligheid om leer- en doorgroeimogelijkheden te bieden, zal je het personeel verder aan je binden. Dit betekent dat je over pakweg 1,5 jaar over een geheel nieuw team met gloednieuw, gemotiveerd personeel beschikt. Dit is dus echt een investering voor de lange termijn.

De interesse wekken van nieuwe mensen 

Het is niet alleen belangrijk dat de mensen die al gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan een plekje zullen krijgen. Ook is het goed dat nieuwe mensen meer te horen krijgen over de voordelen van een baan binnen de technische sector. Ik zoek technisch personeel is een veel gezochte zoekopdracht van technische bedrijven. Maar het lastige is, er zijn momenteel duizenden vacatures in Nederland. Het is belangrijk dat je opvalt. De interesse wekt van mensen die misschien nog nooit eerder van een baan in de techniek hadden durven dromen. Laat zien wat dit werk kan betekenen. Wees enthousiast. Val op.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *