Business Carrière Ondernemen Trends

Offline werken op een Chromebook

Een Chromebook staat erom bekend dat je er veelal online op werkt en documenten online opslaat. Daardoor denkt men vaak ten onrechte dat je altijd internetverbinding nodig hebt om een Chromebook te kunnen gebruiken. Echter, dat is niet waar. In deze blog lees je hoe je de Chromebook kunt gebruiken zonder internetverbinding.

Documenten aanpassen

De opslagcapaciteit van een Chromebook is beperkt, waardoor het online opslaan van documenten erg handig is. Dat zorgt er alleen wel voor dat je vaak internetverbinding nodig hebt om documenten weer te openen en te bewerken. Het kan wel zonder internet. Daarvoor moet je gebruik maken van de Google Docs app en een installatie voltooien. Zoek daarvoor in de Chrome Web Store naar de extensie Offline Documenten en klik op Toevoegen aan Chrome. Wanneer je dan op drive.google.com/drive/settings op het vakje naast Offline klikt, worden bestanden voortaan ook lokaal opgeslagen. Op het moment dat je geen verbinding hebt, kan je in de Google Drive app alsnog bestanden openen en bewerken. De aanpassingen worden vervolgens bijgewerkt op het moment dat je wel weer bent aangesloten op internet.

Mailen

Ook Gmail wordt vooral online gebruikt. Echter, je kunt offline ook je mails lezen en beantwoorden. Natuurlijk krijg je geen nieuwe mails binnen en komen antwoorden niet direct bij anderen aan, maar je kunt wel in de app werken. Download Gmail Offline uit de Chrome Web Store, start hem vanuit de Launcher, klik op Offline e-mail toestaan en vervolgens op Doorgaan. Jouw mails worden gesynchroniseerd met jouw Chromebook en je kunt vanaf nu offline mails opstellen en lezen en reageren op mails. Op het moment dat je weer verbonden bent met internet, worden de mails daadwerkelijk verstuurd. Dit kan erg handig zijn wanneer je met een Acer Chromebook, erg handige laptops voor onderweg, met de trein naar je werk reist. Zorg ervoor dat je jouw mails thuis al hebt geladen, zodat je deze in de trein kunt lezen en beantwoorden. Zodra je op jouw werk aankomt en de laptop met Wifi verbindt, worden de mails verzonden.

Offline applicaties

Doordat het gebruik van de laptop afhankelijk is van internet, daalt de functionaliteit ervan. Daar probeert Google wat aan te doen, waardoor er steeds meer apps worden ontwikkeld die ook geschikt zijn voor offline gebruik. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive en Gmail, zoals hierboven is genoemd, of aan Google Play Films en Muziek. Ook bij die laatste app moet je er van tevoren voor zorgen dat de films en muziek beschikbaar zijn. Dit doe je door ze vooraf te downloaden. Je kunt ze vervolgens in offline modus bekijken. Dat is ook ideaal voor onderweg in de trein. Let er wel op dat de opslagcapaciteit van Chromebooks klein is. Heb je een serie gedownload? Verwijder dan de afleveringen die je al hebt gekeken. Dat zorgt ervoor dat opslagruimte niet onnodig wordt vastgehouden.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *