Business

Je bedrijf laten groeien? Check deze vijf tips

Het is helemaal niet gek dat je na het lezen van deze kop denkt: ‘alweer tips die me gaan helpen’. Inderdaad, er verschijnen regelmatig artikelen die je van alles moois beloven. Het verschil met de tips uit dit artikel is dat deze echt helpen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal op te volgen. Maar de kans is zeer groot dat ze jouw onderneming flink gaan laten groeien.

Investeren maar: in digitale technologie

Zonder investering is groei vrijwel onmogelijk. Dat snap je natuurlijk maar al te goed. Een van de investeringen die je snel mag doen, is die in de modernste digitale technologie. Wil je het echt goed aanpakken? Dan kies je voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in maatwerk oplossingen. Deze bedrijven, zoals Econocom, voorzien je van de nieuwste digitale technologie. Dan kun je denken aan audiovisuele middelen en ledverlichting. Je onderneming wordt er een stuk professioneler door.

Third Party Maintenance

Third Party Maintenance betekent dat het onderhoud en herstel van de infrastructuur en bijbehorende applicaties door een andere organisatie dan de fabrikant wordt gedaan. Wat heb je daar aan? Veel fabrikanten van hardware zeggen dat er na drie tot vijf jaar vervanging nodig is. In de praktijk blijkt dit echter reuze mee te vallen. Dit zorgt ervoor dat jij geen onnodige investering hoeft te doen. Bedrijven zoals Econocom Nederland kunnen je hierbij van advies voorzien.

Een interim manager

Bij een interim manager denken de meeste mensen aan de invulling van een vacature waar niet zo snel iemand voor wordt gevonden. Het is goed om te weten dat een interim manager veel meer is dan dat. Dit zijn vaak ex-ondernemers die hun zaak hebben verkocht en tegenwoordig een rol als adviseur hebben. Ze hebben een karrenvracht aan expertise en ervaring in huis. Door voor een periode, bijvoorbeeld een half jaar, een interim manager in dienst te nemen, kun je je onderneming een mooie impuls geven. De werkwijze kan efficiënter worden, of de interne communicatie kan worden verbeterd.

Een coach

Naast een interim manager is ook een coach van toegevoegde waarde. Het verschil met een manager is dat een coach in de meeste gevallen niet op de werkvloer aanwezig is. Een coach kan je zien als iemand met wie je spart over allerlei zaken. Dit kan de algehele gang van zaken binnen je bedrijf zijn, maar net zo goed een persoonlijke kwestie. De meeste ondernemers hebben regelmatig contact met een coach. Ben jij de volgende?

Een weekendje teambuilding

Een van de beste investeringen heeft niks met apparatuur, software of experts te maken. Een weekendje teambuilding doet wonderen. Je leert elkaar op een andere manier kennen, buiten de vertrouwde omgeving van het bedrijf. Tijdens het weekend doe je leuke dingen en ruim je ook tijd in om het over werk te hebben. Je zult zien dat jullie met de beste ideeën en vernieuwde motivatie terugkeren.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *