Business Ondernemen Trends Weetjes

Waar wordt online screening software voor gebruikt?

Als bedrijf wil je natuurlijk zakendoen met collega’s die goed te vertrouwen zijn en bijvoorbeeld geen crimineel verleden hebben. Daarnaast wil je natuurlijk ook in zee gaan met partners die voldoen aan belangrijke eisen, zodat het imago van je bedrijf niet kapot gaat en zodat je weet waar je aan toe bent. Om hierachter te komen, gebruiken steeds meer bedrijven screening software.

Het screenen van mensen begint vaak met het controleren van persoonsgegevens. AVG eisen worden hierbij niet geschaad, want er wordt altijd gebruik gemaakt van beveiligde verbindingen. Deze beveiligde verbinding zorgt er ook voor dat persoonlijke gegevens op een beveiligde server worden opgeslagen. De kandidaat (in het geval van vacatures en solliciteren), upload zijn of haar eigen documenten. Hij of zij geeft ook zelf toestemming tot het screenen van de gegevens, en wordt ook vervolgens op de hoogte gebracht van de voortgang en de te screenen gegevens. Daarnaast worden de screeningsuitslagen gebundeld en in een rapportage gegoten. Deze ontvangt het bedrijf dan (bijvoorbeeld als een downloadbare link) en kan vervolgens worden ingezien.

Waarom zou je voor screenen kiezen?

Veel bedrijven nemen het wijze besluit om hun partners of sollicitanten te screenen. Dit is bijvoorbeeld gewenst bij organisaties in de financiële sector. Vaak zijn organisaties zoals deze verplicht om aan te kunnen tonen wie hun klanten zijn. Door te kiezen voor screenen, verkleind u de mogelijkheid dat je bedrijf imagoschade oploopt en eventuele bestuurlijke boetes. Online screening software wordt ook steeds breder ingezet, omdat het vrij makkelijk in zijn werk gaat. Waar je vroeger afhankelijk was van je eigen oordelen tijdens gesprekken, weet je nu vaak vooraf al met wie je in zee gaat. Dit bespaart niet alleen moeite, maar dit wijst ook op expertise van de online screening software. Door hier dankbaar gebruik van te maken, voorkom je allerlei narigheden waar je anders achteraf mee te maken zou kunnen krijgen. Je behoud ook een beter overzicht in wie je allemaal aan hebt genomen of wie je klanten zijn, en de documentatie (bijvoorbeeld de rapporten naar aanleiding van de screening) is veel makkelijker bij te houden dankzij deze software.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *