Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes

Een duurzaam beleid met eigen laadpalen

Bedrijven worden steeds meer aangespoord om mee te stappen in het verhaal van duurzamer ondernemen. Als grootverbruikers kunnen zij namelijk mee het verschil maken. Aangezien het ieders verantwoordelijkheid is om binnen de eigen mogelijkheden mee te helpen aan het realiseren van de vooropgestelde doelstellingen, is het investeren in een wagenpark dat hoofdzakelijk bestaat uit hybride en elektrische auto’s alvast een goede eerste stap. Bijkomend zal zich dan natuurlijk de vraag stellen wat de beste mogelijkheid is om te voorzien in oplaadmogelijkheden. laat je je werknemers hier zelf voor instaan of organiseer je mogelijkheden bij jou op het bedrijf. Voor dit laatste kun je handig gebruik maken van een laadpaal bedrijven gekoppeld aan een flexibel abonnement dat je alle zorgen uit handen neemt. 

Waarom zou je investeren in een laadpaal bedrijven?

De wagenparken van veel bedrijven, we durven zelfs zeggen de meeste, kennen de laatste jaren een grondige evolutie. Hybride en elektrische wagens worden de nieuwe norm en naar klimaat en milieu toe is dit een trend die enkel en alleen maar aangemoedigd kan worden. Voor bedrijven echter brengt die overstap ook heel wat uitdagingen met zich mee. Niet in het minst omdat aan de bestuurders van de auto’s de mogelijkheid moet gegeven worden om hun auto op te laden. Anders dan bij het klassieke tanken, kan dit niet snel even onderweg en dus zullen bedrijven met een oplossing voor de dag moeten komen. Een laadpaal bedrijven wordt onmisbaar en dit zowel voor eigen werknemers als voor klanten, leveranciers en zelfs zakenrelaties.

Hoe verloopt het proces?

Uiteraard zal een eerste stap steeds het analyseren zijn van de mogelijkheden die voorhanden zijn voor het installeren van één of meerdere laadpalen bedrijven. Op basis van wat mogelijk is én op basis van de noden van het bedrijf wordt vervolgens een plan van aanpak opgemaakt. Om in voldoende mate tegemoet te kunnen komen aan de noodzaak tot laden, kunnen bijkomende werken noodzakelijk zijn die eveneens voorzien worden door de installateur. Niemand wint erbij als het opladen in de meeste gevallen niet mogelijk is omdat er te weinig capaciteit is voor het aantal auto’s. Aan de andere kant is het ook in geen geval nodig te investeren in palen die niet gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen van een abonnement voor een laadpaal bedrijven?

Net als elektrische en hybride auto’s nog steeds een evolutie doormaken, geldt dit ook voor de laadpaal bedrijven. Een laadpaal die vandaag uitblinkt in vernieuwing zal dit misschien volgend jaar al niet meer doen. Omdat je bedrijf niet telkens opnieuw de investering in nieuwe laadpalen kan maken, is een abonnement een prima oplossing. Op die manier beschikt je bedrijf steeds over een laadpaal bedrijven die aangepast is aan de noden en kan indien nodig opgeschaald worden. Omdat onderhoud en herstellingen in het abonnement vervat worden, heb je op geen enkel moment het risico om voor grote kosten te staan of voor nieuwe investeringen. Groeit je bedrijf en groeit daarmee je vloot aan hybride en elektrische auto’s, dan evolueert je abonnement gewoon mee. Een makkelijkere en meer doeltreffende oplossing vinden, zal alvast moeilijk worden; het abonnement volgt gewoon heel eenvoudig de noden en wensen van het bedrijf.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *