Ondernemen Trends

3 Tips om je winkel op te laten vallen

Heb je een winkel maar weet je niet zo goed hoe je op moet vallen? Het is natuurlijk ook niet makkelijk om tussen alle winkels in de winkelstraten op te vallen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om te zorgen dat jouw onderneming er tussen uit springt. Dit is van groot belang omdat de consument steeds meer keus heeft. Met online webshops wordt het voor klanten steeds makkelijker om concurrenten te vergelijken met elkaar. Hieronder volgen 3 tips waarmee jij je fysieke winkel meer op kan laten vallen.

Tip 1: Uithang vlag

Met een grote vlag aan de gevel van je winkel maak je jezelf snel herkenbaar. Vlaggen zijn van een afstand al te zien en zorgen er voor dat je winkel meteen herkenbaar wordt. Laat dus snel met je eigen winkel een vlag bedrukken om meteen beter op te vallen. Met het logo en de kleuren in de huisstijl van je onderneming weten klanten je van een afstand al te vinden. Een uithang vlag is zo effectief omdat je logo nu vanaf de winkelstraten al te zien is. Klanten hoeven niet meer voor je winkel te staan om je winkel te herkennen.

Tip 2: Een unieke etalage

Wanneer klanten wel voor je winkel staan of even langs lopen wil je dat ze even stilstaan bij jouw winkel. Met een unieke etalage zorg je ervoor dat mensen in de winkelstraat bij jouw winkel even stilstaan en misschien wel zo onder de indruk zijn dat ze je winkel binnen lopen. Je etalage kan dus echt voor meer klanten zorgen wanneer je je weet te onderscheiden van je concurrentie.

Tip 3: De stijl van je winkel

Ook met de stijl van je winkel kan je het verschil maken ten opzichte van je concurrentie. Langs lopende mensen in de winkelstraat zullen eerder een winkel binnenstappen die er erg uniek uit ziet en ze nieuwsgierig maakt. Zorg dus dat je winkel niet de standaard uitstraling krijgt en probeer er echt iets unieks van te maken. Zo krijg je meer klanten binnen en zorg je er ook voor dat ze langer rond blijven kijken in je winkel. Zo val jij met jouw onderneming dus echt op ten opzichte van je concurrentie.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *