Carrière

Hoe kan ik mijn kansen op een baan vergroten door het oefenen van tests?

Ben je op zoek naar een baan? Tijd om jezelf voor te bereiden! Als sollicitant kan het onderdeel van de sollicitatie zijn dat je een persoonlijkheidstest of intelligentie test moet doen. Tijdens de TMA Methode tests wordt er gekeken hoe goed jouw motorische vaardigheden zijn. Daarnaast kun je zeggen: ‘oefening baart kunst’. We leggen hieronder uit welke tests een sollicitant kan verwachten en wat de beste manier is om jezelf klaar te stomen.

Wat is een Watson Glaser test?

Tijdens een Watson Glaser test wordt er gekeken hoe jouw vaardigheden zijn op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan taal, rekening houdend met sociale omstandigheden, zoals bijvoorbeeld: welke woorden je gebruikt bij het oplossen van een probleem. Een Watson Glaser test wordt ook wel kritisch denken test genoemd. Zo kunnen er vragen gesteld worden waarbij je kritisch moet nadenken.

Bedrijven die een assessment opdracht in hun sollicitatie procedure eisen, vinden het belangrijk dat de kandidaten kritisch kunnen nadenken om in het vervolg de juiste keuzes en beslissingen te kunnen maken. Zo kunnen de keuzes makkelijker en sneller gemaakt worden. Bovendien hebben deze vaardigheden erg veel positieve effecten op het bedrijf en dat is de reden waarom zulke dingen getoetst worden.

Wat is een TMA Methode test?

Een TMA test ook wel Talent en Motivatie Analyse test genoemd. Met deze test wordt er naar de cognitieve capaciteiten en de persoonlijkheid gekeken. Tijdens het afnemen van deze test kan het bedrijf zien of je geschikt bent voor de functie waarop gesolliciteerd wordt. Bij het deelnemen aan de TMA testen wordt er van alles gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van eenvoudige en moeilijke vragen. Daarnaast wordt er ook gevraagd honderden zinnen te lezen en te analyseren. TMA testen wordt ook wel een personeelsselectie test genoemd.

In een TMA Methode test kun je de volgende onderdelen verwachten:

  • Cijferreeksen
  • Rekenvaardigheid 
  • Statische figuurreeksen
  • Analogieën

Hoe kan ik me voorbereiden?

Ga je binnenkort solliciteren op je droombaan? Wil je graag goed voorbereid zijn op een van de assessment testen die er gevraagd kunnen worden? Goed voorbereiden is altijd een goede keuze. Je weet immers nooit wat je moet verwachten. Om je goed voor te bereiden kun je het beste een aantal keren oefenen met verschillende assessment testen.

De testen kun je online vinden. Kijk goed welke testen er gevraagd gaan worden. Dit kun je vaak vinden in de sollicitatie die je gaat doen waarvoor je je hebt ingeschreven. Zo weet je zeker dat je op de goede testen bent voorbereid.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *