Business

Hoe pak je een product goed in voor verzending?

Wanneer je een pakket verstuurt, wil je natuurlijk dat deze in perfecte staat aankomt bij de ontvanger. Voor elk soort product dat je gaat versturen is er een andere manier van inpakken die het beste zal werken. Voor voorwerpen die een vierkante of rechthoekige vorm hebben kan je makkelijk een kartonnen doos gebruiken. Je hebt dan ook niet veel vulling nodig zodat de spullen niet heen en weer bewegen als ze er precies in passen. Bij voorwerpen met een aparte vorm zal je dit dus wel erbij moeten doen. Bij een pakket versturen met breekbare items zal je ook genoeg beschermende materialen in de doos moeten stoppen.

Waar kan je een pakket mee vullen?

Bij voorwerpen die breekbaar zijn of gewoon een aparte vorm hebben die veel ruimte in een kartonnen doos zullen overlaten, heb je vulling nodig voor de verzending. Zo heb je dun papier waarmee je spullen kan inpakken. Ook kun je deze in een prop vouwen en er zo voor zorgen dat lege ruimte wordt gevuld. Echter zorgen de proppen er wel voor dat er alsnog wat ruimte overblijft tussen het voorwerp en de rand van de doos. Bedenk dus goed of dit het meest betrouwbare middel is voor jouw pakket.

Voor het verzenden van bijvoorbeeld veel en kleine items kan je ook opvul snippers en opvulchips gebruiken. Deze zijn gemaakt in een klein formaat en kunnen dus alle kleine gaatjes vullen. Zo zorg je zeker voor weinig schade. Wil je de meest milieuvriendelijke keuze maken? Dan zijn de opvul snippers zeker een beter idee. Deze zijn gemaakt van papier, de opvulchips zijn doorgaans van plastic gemaakt.

Waarschijnlijk ken je ook de luchtkussens die in pakketjes gebruikt worden. Dit zijn plastic kussentjes gevuld met lucht die op een goede manier het voorwerp weerhouden van beweging in de doos. Een voordeel van deze opvulling is dat het nauwelijks gewicht toevoegt aan je pakket.

 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *