Business

Drie manieren om jouw eigen gemaakte sieraden online te verkopen

Het verkopen van je eigen gemaakte sieraden gaat tegenwoordig vooral via het internet. Een laagdrempelige manier om voor jezelf te beginnen. Echter lopen de meeste mensen toch een klein beetje vast bij het beginnen van een e-commerce bedrijf. Het verkopen van eigengemaakte spullen is soms best lastig, want waar begin je? En welk platform past het beste bij jou? Om je op weg te helpen staan hieronder vijf manieren hoe je je eigen sieraden kunt verkopen en welke manier het beste bij jou past!

Webshop

De meest voor de hand liggende manier van je eigen gemaakte sieraden verkopen is het starten van een webshop. Dit lijkt misschien makkelijk, maar stiekem komt hier toch nog een hoop bij kijken. Denk maar aan het hebben van een domeinnaam, betaalmethodes, verzendopties en het aanmaken van productcategorieën. Op internet zijn er verschillende tools en programma’s te vinden waarmee je een webshop wat eenvoudiger kunt starten.
Wil je inspiratie opdoen voor de vormgeving van je eigen webshop? Neem dan een kijkje op andere sieraden websites, zoals bijvoorbeeld Yehwang.

Social Media

Met de tijd wordt men steeds creatiever. Waar je eerst een hele website nodig had, kun je nu ook spullen verkopen via Social Media. Start een Instagram pagina waar je foto’s kunt uploaden met daaronder de productomschrijving en prijs. Klanten kunnen je een privébericht sturen om een bestelling te plaatsen.

Marketplaces

De beste marketplace om je eigen gemaakte sieraden te verkopen is Etsy. Deze website geeft kunstenaars een platform om eigen creaties te verkopen aan iedereen over de hele wereld. Kopers kiezen voor Etsy voor de handgemaakte items voor zichzelf of als cadeau. Naast je eigen gemaakte sieraden is het ook leuk om groothandel sieraden onderdelen te verkopen. Op Etsy zitten namelijk veel creatieveling die zich laten inspireren door jouw sieraden en deze graag zelf willen namaken. Leuk om extra te verkopen naast je eigen gemaakte producten.

Ondernemen geeft in het internettijdperk veel mogelijkheden. Als je je er in verdiept en een platform kiest die bij jou past, kun je vanaf iedere plek in de wereld jouw eigen gemaakte sieraden verkopen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *