Weetjes

De beste professionele wegwerphandschoenen

Er zijn veel vragen over wat de beste wegwerphandschoenen zijn. Daar is helaas geen eenvoudig antwoord op, want of wegwerphandschoenen prettig zijn in het gebruik verschilt van persoon tot persoon. De meest bekende soorten zijn latex handschoenen en nitril handschoenen. Deze laatste soort is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat heeft ook te maken met de prijs, want ze zijn aanzienlijk goedkoper geworden. Dat is mogelijk, doordat het materiaal waarvan deze handschoenen zijn gemaakt gemakkelijker en sneller kan worden geproduceerd. Maar er zijn nog meer redenen waarom deze handschoenen steeds meer worden verkocht.

Nitril handschoenen

Nitril is een synthetisch kunstrubber gemaakt van petroleum. De handschoenen die ervan zijn gemaakt zijn van alle wegwerphandschoenen het beste bestand tegen perforaties door scherpe punten. Een andere positieve eigenschap van nitril is, dat het materiaal bijna ondoordringbaar is voor chemische stoffen, afhankelijk van de tijdsduur en soort chemische stof. Veel mensen die nitril handschoenen voor hun werk de hele dag moeten gebruiken ervaren nitril als prettiger als het gaat om irritaties. Bij latex handschoenen ontstaat snel uitslag. Er zijn behoorlijk veel mensen die een latex-allergie hebben. Die kunnen geen latex dragen, maar met nitril handschoenen kunnen ze hun werk gewoon blijven doen. Nitril vormt zich uitstekend naar de handen en heeft een goede pasvorm.

Latex handschoenen

De grondstof voor latex is rubber, dat gewonnen wordt uit de rubberboom. Het is dus een natuurlijk materiaal, dat biologisch afbreekbaar is. Deze handschoenen zijn lange tijd de meest verkochte wegwerphandschoen geweest, omdat ze veel voordeliger waren dan concurrerende producten. Het grootste nadeel van latex is, dat relatief veel mensen er allergisch voor zijn. Dat heeft zulke serieuze vormen aangenomen, dat het op veel producten verplicht is om te vermelden dat ze latexvrij zijn of niet. Ondanks dat nitril handschoenen tegenwoordig erg veel worden verkocht, kun je nog steeds voor zeer lage prijzen latex handschoenen kopen. Bij Medica Markt wordt bij afname van grote aantallen veel korting gegeven.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *