Ondernemers hebben het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. De coronacrisis, de stijgende kosten van onder meer energie, krapte op de arbeidsmarkt en de oorlog in Oekraïne: keer op keer kwam er weer een nieuwe uitdaging om de hoek zetten. Als ondernemer moet je op iedere ontwikkeling weer goed inspringen, wil je succesvol blijven. Alle maatschappelijke ontwikkelingen hebben wel voor een scheiding van het kaf en het koren gezorgd. Wie durfde er kansen te benutten, en wat heb je daarvoor nodig?
Voor groei of ontwikkeling is kapitaal nodig
Wil je je onderneming laten groeien, en heb je daarvoor extra personeel of meer machines nodig? Wil je je winkel of zaak laten verbouwen, of investeren in voorraad van een nieuw artikel? Of wil je investeren in marketing om je onderneming zichtbaarder voor potentiële klanten te maken? Naast dat je de kansen moet zien, en ze ook daadwerkelijk wil benutten is er vaak nog iets anders nodig: kapitaal. Heeft je onderneming niet voldoende geld in kas? Dan kan een zakelijke lening uitkomst bieden.
Weloverwogen een financiële verplichting aangaan
Een zakelijke lening – ook wel bedrijfsfinanciering, zakelijke financiering of bedrijfslening genoemd – geeft je onderneming dus de mogelijkheid om te groeien. Maar je gaat er ook een financiële verplichting mee aan. Het is belangrijk om dit weloverwogen te doen. Veel zakelijke leningen sluit je bijvoorbeeld af voor een bepaalde tijd. Maandelijks betaal je een vast bedrag, deel rente en deels aflossing. Het kan in eerste instantie interessant lijken te kiezen voor een lange looptijd. Zo worden je maandelijkse vaste lasten immers niet te hoog, doordat je niet veel aflost maandelijks. Een langere looptijd betekent alleen ook dat je uiteindelijk meer rente betaalt. Bij een kortere lening los je iedere maand meer af, en betaal je uiteindelijk minder aan rente. De totale kosten zijn dus lager.
Flexibele aflossing op basis van pintransacties
Maar wat als je nog niet precies weet hoeveel extra omzet de investering gaan opleveren? Of op welke termijn? Dan is het fijn als je enige flexibiliteit hebt bij het aflossen van de lening. PIN voorschot biedt een dergelijk flexibiliteit. Je spreekt hierbij geen vast maandbedrag vooraf af, maar in plaats daarvan welk percentage van je omzet uit pintransacties wordt ingehouden voor aflossing van de lening. Doordat PIN voorschot zo flexibel werkt qua aflossing, heb je altijd een verantwoorde lening die past bij je onderneming. In rustige tijden los je minder af, in drukke tijden meer.
Kansen zien, en ze ook nog eens durven te benutten: dat is wat echt succesvolle ondernemers scheidt van de rest! Een zakelijke lening met een flexibele aflossing maakt het (eerder) mogelijk.