Business Ondernemen Weetjes

Hoe kun je arbeidsongevallen verminderen als werkgever?

Als werkgever is het je taak om ervoor te zorgen dat je werknemers niet gewond raken tijdens het werk en dat ze veilig en gezond zijn. Een veilige werkplek stimuleert het moreel van je medewerkers, maakt ze productiever en helpt doelen te bereiken. Hoewel je letsel op de werkplek niet altijd kunt voorkomen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat ze niet vaak voorkomen. Dit zijn tips die je kunt volgen om te voorkomen dat je werknemers gewond raken op het werk en je bedrijf veiliger te maken voor je werknemers. Welke controles je ook toepast, je zult ongevallen op de werkplek nooit volledig kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat je je medewerkers informeert dat zij recht hebben op een vergoeding voor letselschade Rotterdam als er iets gebeurt dat buiten hun schuld ligt.

Stel een programma op

De beste manier om te voorkomen dat je gewond raakt op het werk, is door op de hoogte te zijn van de gevaren in je bedrijf. Op deze manier kun je ze zoveel mogelijk voorkomen. Het opzetten van een formeel programma om letsel op het werk te voorkomen is de beste manier om deze risico’s op te sporen. Het is ook belangrijk om werknemers te leren hoe ze gevaren kunnen identificeren om een bedrijfsongeval Amsterdam te voorkomen. Op deze manier worden gevaren geïdentificeerd voordat er ongelukken gebeuren.

Communiceren

Vergeet niet hoe belangrijk het is om goed te communiceren. Met een goed communicatiesysteem kunnen veel werkgerelateerde verwondingen en ziekten worden voorkomen. Maak een plan voor het delen van veiligheids- en bedrijfsprocedures en bespreek deze van tijd tot tijd met huidige werknemers. Als er iets misgaat, moet het veiligheidsbeleid mensen vertellen wat ze moeten doen. Iedereen die daar werkt, moet een kopie van de regels krijgen.

Investeer in de juiste training voor gezondheid en veiligheid

De meeste eigenaren van kleine bedrijven geven hun nieuwe medewerkers een soort veiligheidstraining, maar veiligheidsbewustzijn moet in de loop van de tijd worden opgebouwd. Met andere woorden, zelfs als je maar drie of vier werknemers hebt, moet je ze vaak informeren over de veiligheid. Je kunt medewerkers aanmoedigen of verplichten om veiligheids workshops en -lessen te volgen in jouw vakgebied. Verwondingen op de werkplek zijn minder waarschijnlijk en werknemers zullen eerder snel herstellen als ze dat wel doen. De duurzaamheid van je bedrijf wordt gestimuleerd wanneer je een gezonde en veilige werkplek promoot.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *