Financieel

Alles wat jij moet weten over private lease

Vrijwel iedereen die meerdere tweedehands auto’s in zijn of haar bezit heeft gehad heeft er wel een rotte appel tussen hebben zitten. Wanneer je een tweedehands auto koopt kan het namelijk twee kanten op gaan. Of je hebt een pareltje weten te bemachtigen die jou jarenlang zonder tegenstribbelen van A naar B vervoert. Of je hebt achteraf gezien toch een kat in de zak gekocht waar veel extra reparatiekosten bij komen kijken om de auto maar aan de praat te houden. Dit is de grootste gok die je neemt bij de aanschaf van een tweedehands auto. Sommige mensen overwegen het dan ook om over te stappen op private lease. Benieuwd hoe private lease in zijn werk gaat en welke voordelen het heeft? Lees dan even verder want in deze blog gaan we hier dieper op in.

Zo gaat private lease in zijn werk

Private lease betekent letterlijk vertaald ‘privé huren’ of ‘huren voor privégebruik’. Wie een auto ‘leaset’ huurt deze als het ware van de leasemaatschappij. Net zoals bij een huurhuis wordt de auto niet jouw eigendom en betaal je een vast maandbedrag. Onderhoud, reparaties, pechhulp, belastingen en verzekeringen, alles zit eigenlijk al bij het leasebedrag inbegrepen, op de brandstofkosten na. Een auto leasen goedkoop: het kan dus!

De voordelen van private lease

Wie een nieuwe auto wil kopen zal hier een flinke buidel met geld voor over moeten hebben. Een belangrijk voordeel van private lease is dan ook dat je geen spaargeld achter de hand hoeft te hebben om toch in de mooiste en nieuwste wagens te kunnen rijden. Natuurlijk moet je wel maandelijks voldoende geld overhouden om de auto te kunnen leasen. Omdat je een soort all-in-prijs betaalt kom je nooit voor onvoorziene financiële verrassingen te staan zoals bij een koopauto wel het geval is. Zo weet je precies wat je maandelijks kwijt bent en kun je het spaargeld bewaren voor leukere dingen!

Verschillende prijscategorieën

Koopauto’s heb je in verschillende prijscategorieën en dat is met private lease eigenlijk niks anders. Wil je de modernste snufjes, zoals een achteruitrijcamera, een ingebouwd multimediasysteem inclusief navigatie, of heerlijke stoelverwarming? Dan zul je maandelijks meer geld kwijt zijn dan wanneer je al tevreden bent met een auto die jou veilig van A naar B weet te brengen. Leaseauto’s in verschillende prijscategorieën vind je op www.autolease.nl.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *