Carrière

Wat is een assessment?

Wanneer je er klaar voor bent om je te solliciteren voor een baan, kan het zo zijn dat je denkt dat je een geschikte kandidaat bent voor die functie. Maar dit weet het bedrijf alleen nog niet. Hiervoor maken bedrijven gebruik van een sollicitatieprocedure. HEt bedrijf is vrij om te kiezen wat voor sollicitatieprocedure ze willen implementeren. Een manier om er achter te komen of een kandidaat geschikt is voor een functie, is door middel van een assessment. Zo een assessment kan gecreëerd worden door een   Assessment bureau  Verschoor oudshoorn. Er worden dan gebruik gemaakt van verschillende tests op basis van psychologische gedragsmodellen om erachter te komen of een kandidaat geschikt is.

Welke vormen van assessment zijn er?

Elke bedrijf biedt verschillende functies en elke functie heeft een kandidaat nodig met andere vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat de eisen erg kunnen verschillen per functie. Het kan zo zijn dat een bedrijf een intelligentietest wil laten afnemen, wanneer ze dit belangrijk vinden. Wat ook een mogelijkheid is, is dat er een assessment wordt afgenomen op basis van een rollenspel, wanneer het bijvoorbeeld belangrijk is dat een kandidaat zich goed kan inleven in andere personen. Kortom, elke assessment kan verschillende dingen meten, zo kan er goed bekeken worden of een kandidaat de vaardigheden beschikt die nodig zijn om een functie te vervullen.

Hoe voor te bereiden voor een assessment?

Het doel van een assessment is om bepaalde eigenschappen van een kandidaat te meten. Het is dan heel erg belangrijk voor bedrijven en organisaties dat de uitkomsten van deze tests betrouwbaar zijn. Dit kan alleen als de tests valide en betrouwbaar zijn. Dus, meet de test wat gemeten moet worden? en als de test opnieuw uitgevoerd worden, zijn de uitkomsten dan hetzelfde? Om dit te behalen is het belangrijk dat een factor als voorbereiding op een assessment geen invloed heeft op de uitkomsten. Dit kan de betrouwbaarheid van een uitkomst verminderen of de uitkomst zelfs geheel onbetrouwbaar maken. Het is dan ook belangrijk dat je alleen voorbereiding uitvoert dat toegestaan is en dat bekend is bij degene die de assessment afneemt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *