Carrière

Delegeren moet je leren

Groeifases

Wist je dat je bedrijf terwijl het groeit een aantal fases doorloopt? Dat er duidelijke overgangen te bespeuren zijn en dat dat weer verband houdt met bijvoorbeeld het aantal medewerkers dat je in dienst hebt? En dat gezegd hebbende, dat je in een gegeven fase van je onderneming ook duidelijk hebt of de doelstellingen van elk van de medewerkers op één lijn liggen en versterkend werken ten behoeve van de organisatie. Zo’n lastige groeifase is de scale-up. Je bent de fase van startup al jaren voorbij. Ondernemen is niet meer de bedrijfsvoering beleven alsof je in een rollercoaster zit. Ondanks dat het enthousiasme zeker niet minder is geworden, integendeel. Maar het is wel een spannende fase voor de oprichter van de onderneming. Het is het moment dat een ondernemer zich nog slechts richt op één rol en de andere rollen delegeert aan het eerder geformeerde managementteam. 


Belangrijke taken overlaten aan anderen

Dat kan nog wel een lastig iets zijn, het delegeren van belangrijke taken aan anderen. Mensen die weliswaar afgestudeerd en inmiddels ervaren leidinggevenden zijn, maar waarvan je hoopt dat ze ook de kernwaarden van je bedrijf begrijpen en zich eraan willen conformeren. Het is voor jou als ondernemer dan leren loslaten in deze belangrijke groeifase. Het inschakelen van een externe scale-up professional is dan ook zeker geen overbodige luxe, maar een must. Zowel jij als ondernemer, het managementteam en andere beslissingsbevoegde medewerkers plukken daar de vruchten van en passen hun doelstellingen gezamenlijk aan, conform het gegeven advies. Dit verhaal gaat pas gelden wanneer je onderneming zo rond de 25-30 medewerkers in dienst heeft.

Manager

Heeft je bedrijf nog rond de 10 medewerkers? Dan zul je een paar rollen nog zelf vervullen, zoals financiën, productontwikkeling en een stukje marketing. Zaken zoals aannemen van uitzendkrachten laat je over aan de teamleider. Alleen het aannemen van hoger gekwalificeerd personeel, zoals een manager, doe je nog zelf. Deze zal immers volledig met jou op een lijn moeten zitten en je kunnen vervangen bij je afwezigheid. Voorlopig is deze man of vrouw de belangrijke schakel tussen jou en het personeel op kantoor, of de werkvloer, afhankelijk wat voor bedrijf je hebt. 


Flexibiliteit

Groei betekent dat je organisatie ervoor zorgt dat niet alleen de afdelingen binnen je bedrijf, maar ook de teams binnen zo’n afdeling, en ook afzonderlijke personen zich continu aanpassen wanneer dat nodig is. Het vraagt om wendbaarheid. Maar wanneer je eenmaal de scale-up fase voorbij bent en je in de flowfase terechtkomt, gaat het relatief snel. Het is de ideale groeifase. Waak er in deze fase voor dat je er geen luxeprobleem van gaat maken. Er valt altijd meer te leren. Ondernemen is vooruitgaan en de uitdagingen die op je pad komen aanpakken. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *