Ondernemen

Ontdek de kansen van investeren in Roemenië

Roemenië, gelegen in Zuidoost-Europa, biedt een breed scala aan investeringsmogelijkheden voor buitenlandse investeerders. Het land heeft een gunstig investeringsklimaat, met een groeiende economie, diverse groeisectoren en aantrekkelijke fiscale voordelen. In dit artikel zullen we enkele van de kansen en voordelen van investeren in Roemenië bespreken, met speciale aandacht voor de landbouwsector en de voordelen van investeren in landbouwgrond.

Kamphorst Agrofondsen en investeren in Roemeense landbouwgrond

Kamphorst Agrofondsen, een Nederlandse investeringsmaatschappij, biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in landbouwgrond in Roemenië. Ze hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van duurzame landbouw en streven naar positieve verandering in de agrarische sector door landbouwgronden te vergroten, lokale boeren te begeleiden naar biologische landbouw en duurzame landbouwprojecten te beheren. Beleggen in landbouwgrond biedt een lage volatiliteit, een asymmetrisch risico-rendementprofiel en constante vraag vanwege de behoefte aan voedselproductie. In Roemenië is de volatiliteit van landbouwgrond historisch gezien laag.

Samen investeren met Nederlandse agribusiness ondernemers

Investeerders kunnen samen met ondernemers uit de Nederlandse agribusiness investeren in Roemeense landbouwgrond en waardegroei realiseren via vrij verhandelbare certificaten. Dit biedt een unieke kans om te profiteren van de groeiende agrarische sector in Roemenië en tegelijkertijd te investeren in een veilige en waardevaste belegging. Door samen te werken met lokale boeren en Nederlandse agribusiness ondernemers, kunnen investeerders bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame landbouwpraktijken en het bevorderen van economische groei in Roemenië.

Regelgeving en vergunningen bij investeren in Roemenië

Bij het investeren in Roemenië is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de plaatselijke regelgeving en verplichtingen, evenals de vereiste vergunningen. Consultancybureaus en advocatenkantoren publiceren investeringsgidsen met gedetailleerde informatie over het investeringsklimaat en ondernemingsvormen in Roemenië. Voor meer informatie over regelgeving en vergunningen kunt u terecht bij RVO. Zij bieden ondersteuning en advies aan ondernemers die van plan zijn om een bedrijf te starten of te investeren in Roemenië. RVO kan u voorzien van informatie over de plaatselijke regels en de vergunningen die nodig zijn om te voldoen aan de eisen van het land.

Fiscale voordelen en economische groeisectoren in Roemenië

Roemenië biedt buitenlandse investeerders fiscale voordelen, zoals vrijstelling van invoerrechten en btw, in speciale economische zones. De Roemeense overheid heeft verschillende stimuleringsmaatregelen ingevoerd om buitenlandse investeringen aan te moedigen, waaronder belastingvoordelen en subsidies voor bepaalde ontwikkelingsprojecten. Deze belastingvoordelen kunnen investeerders aantrekkelijke rendementen bieden en maken Roemenië een interessante bestemming voor vastgoedinvesteringen. Er zijn verschillende economische groeisectoren in Roemenië waar investeringsmogelijkheden liggen. Zo is er veel behoefte aan medicijnen en medische apparaten in de gezondheidszorgsector, waarin ook organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie investeren. Daarnaast biedt de bloemensector kansen, met een stijgende vraag naar sier- en snijbloemen in Roemenië. Ook zijn er mogelijkheden in andere sectoren zoals ICT, automotive en afvalbeheer.

Conclusie: Roemenië als aantrekkelijke investeringsbestemming

Roemenië biedt een vriendelijk investeringsklimaat en tal van mogelijkheden voor buitenlandse investeerders. Door te investeren in landbouwgrond in Roemenië, kunnen investeerders profiteren van de groeiende agrarische sector en bijdragen aan duurzame landbouwpraktijken. Samenwerking met Nederlandse agribusiness ondernemers en lokale boeren biedt een unieke kans om waardegroei te realiseren en bij te dragen aan de economische ontwikkeling van het land. Met de juiste informatie en begeleiding, zoals geboden door Kamphorst Agrofondsen en RVO, kunnen investeerders profiteren van de vele kansen die Roemenië te bieden heeft.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *