Al jaar en dag werk jij met veel passie en plezier voor je werkgever, maar op een dag krijg je te horen dat je wordt ontslagen. Het nieuws komt uit de lucht vallen en je kan er met je hoofd niet bij. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Ontslagen worden kan het gevolg zijn van veel verschillende gebeurtenissen. Misschien heeft de werknemer het beleid van de organisatie ruimschoots overtreden, gaat de organisatie fuseren met een ander bedrijf of vindt er een grootschalige reorganisatie plaats waardoor veel functies komen te vervallen. Als de werknemer instemt met het ontslag, is de werkgever niet genoodzaakt om toestemming te vragen aan het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of de kantonrechter. De werknemer ontvangt dan een vaststellingsovereenkomst. Ben jij het echter niet eens met je ontslag? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een transitievergoeding.
Ontslag regelen middels vaststellingsovereenkomst
Hoewel ontslagen worden nooit een prettige procedure is, kunnen veel complexere procedures vermeden worden als de werkgever de werknemer een vaststellingsovereenkomst aanbiedt. Deze overeenkomst is vaak voordelig voor de werknemer, omdat de werkgever uiteraard niet staat te wachten op een juridisch proces. Desondanks is het geen overbodige luxe om de vaststellingsovereenkomst controleren door een specialist. Transitievergoeding.nl helpt daarom graag en voert een complete check voor je uit!
Ontslag regelen bij de kantonrechter
Heb jij niet ingestemd met je ontslag, maar geeft de kantonrechter toestemming om het dienstverband te beëindigen? Dan heb jij recht op een transitievergoeding. Ook als er geen verlenging plaatsvindt van een tijdelijk contract of als de werknemer zelf ontslag neemt door ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever, kom je in aanmerking voor een transitievergoeding. Wil jij de hoogte van de transitievergoeding berekenen? Ook dan kun je terecht bij Transitievergoeding.nl, waar je alles leest wat je moet weten over de berekening van de transitievergoeding en het ontvangen ervan.